ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΠΕΟΥ: ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ σε ΜΑΘΗΤΕΣ για την ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ…!!!

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Συνεχίζοντας τις προσπάθειες στήριξης ιδιαίτερα των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και των επιπρόσθετων δυσκολιών που τα αναπόφευκτα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του covid-19 επιφέρουν, ο Δήμος Βόλου, με απόφαση του Δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου, προχωρεί στην προμήθεια και την διανομή φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών (tablet) σε όσες μαθήτριες και όσους μαθητές τα στερούνται για λόγους οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους και έτσι αντιμετωπίζουν θέματα αποκλεισμού από την διαδικασία της για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση  (τηλεκπαίδευση), σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Ήδη οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης και της Αντιδημαρχίας Παιδείας προχωρούν στη κατάρτιση λίστας δικαιούχων εντοπίζοντας τις οικογένειες  που ζουν στα όρια της ακραίας φτώχιας μέσα από τις λίστες των παιδιών που σιτίζονται στα σχολεία και των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Αμέσως μετά, μέσα στην προσεχή εβδομάδα, τα παιδιά που τα δικαιούνται θα κληθούν να τα παραλάβουν από σημεία που θα καθοριστούν και θα ανακοινωθούν τόσο στον Βόλο όσο και στη Νέα Ιωνία.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου είναι κανένα παιδί, για λόγους οικονομικής ανέχειας της οικογένειάς του, να βρεθεί σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων σε ό,τι αφορά το δικαίωμά του στη μόρφωση και την εκπαίδευση και να αποκλειστεί από αυτές.