ΣΚΙΑΘΟΣ… ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ με τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΟΔΩΡΗ ΤΖΟΥΜΑ

Συνάντηση των μελών του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Τζούμα και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Μαθηνό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 στο γραφείο του Δημάρχου.

Η συζήτηση στράφηκε γύρω από την έντονη ανησυχία για την τουριστική σεζόν του 2021, λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας που βρίσκεται σε εξέλιξη παγκοσμίως.

Λόγω ακυρώσεων σημαντικών τουριστικών εκθέσεων στις οποίες συμμετείχε παραδοσιακά τόσο ο Δήμος Σκιάθου όσο και μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων, συζητήθηκαν εναλλακτικές δράσεις όπως συνδιαφήμιση με μεγάλους  Tour Operators, η συνεργασία με συμβουλευτική εταιρεία για την προώθηση του νησιού μέσω Social Media και ο σχεδιασμός εκσυγχρονισμού της παρουσίασης του προορισμού μας μέσω virtual reality.

Επίσης εκφράστηκε η πρόθεση του Δήμου Σκιάθου και της Ένωσης Ξενοδόχων να συμμετάσχουν στην ίδρυση του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Διαχείρισης του προορισμού των Β. Σποράδων, που συντονίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η σύσταση ενός τέτοιου οργανισμού -εφόσον γίνει πράξη-  δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την προβολή που οργανώνει ο κάθε Δήμος από τα 3 νησιά των Σποράδων ξεχωριστά, αλλά ο σκοπός είναι να αποτελέσει ένα επιπλέον εργαλείο Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης στις Σποράδες.