ΣΚΙΣΤΗΚΕ στα ΔΥΟ η ΕΛΛΑΔΑ από τον ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΣΕΙΣΜΟ στη ΣΑΜΟ, 6.7R ΤΡΟΜΟΣ στη ΣΜΥΡΝΗ. ΕΠΕΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ στο ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ για ΤΣΟΥΝΑΜΙ

Σοκ και δέος μετά τον σεισμό μεγέθους 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι ανοιχτά της Σάμου και έγινε αισθητός μέχρι την Τουρκία!

Κάτοικος του νησιού περιέγραψε σοκαρισμένος ότι οι γονείς πανικόβλητοι τρέχουν στους δρόμους και ψάχνουν τα παιδιά τους που ήταν στα σχολεία, ενώ έχουμε 4 τραυματίες στο νοσοκομείο της Σάμου, με μια γυναίκα σε σοβαρή κατάσταση. Ευτυχώς δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Βαράνε σειρήνες, ο κόσμος βρίσκεται σε δρόμους και πλατείες και η θάλασσα φουσκώνει προκαλώντας μέχρι στιγμής τέσσερα  τσουνάμια που έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους.

Σύμφωνα με σεισμολόγο Κώστα Παπαζάχο, ο σεισμός έχει ολοκληρωθεί και δεν περιμένουν κάτι άλλο πέρα από κάποιους μετασεισμούς.

Ωστόσο, πριν από λίγο, ο Πρόεδρος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης κάλεσε τον κόσμο να μείνει μακριά από κατοικίες με ζημιές αλλά κι από παραλίες.  Είπε ακόμα ότι αναμένουμε ισχυρούς μετασεισμούς.

Ο σεισμολόγος Θανάσης Γκανάς ανέφερε πως αναμένουμε μετασεισμούς της τάξεως του 5,7 έως 5,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ το πρώτο, κρίσιμο 48ωρο.

Εσπευσμένα στη Σάμο μεταβαίνει από ώρα σε ώρα ο Νίκος Χαρδαλιάς συνοδευόμενος από ειδικά κλιμάκια.

Σοκ προκαλεί και η είδηση ότι έγινε πλιάτσικο από λαθρομετανάστες σε μαγαζί με ποτά και έγιναν συλλήψεις!

Πανικός στην Τουρκία – Κατάρρευση κτιρίων στη Σμύρνη – Φόβοι για νεκρούς

Ζωντανή ροή από την Σμύρνη:

Η Πολιτική Προστασία πριν από λίγο έστειλε μήνυμα στους κατοίκους του νησιού για προειδοποίηση για τσουνάμι.

Δείτε πως κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος

Μεγάλες καταστροφές στη Σμύρνη 

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Σμύρνη προκαλώντας μεγάλες ζημιές.