Μέχρι πέντε άτομα σε δημόσιες συναθροίσεις στην Πολωνία


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, 13:26

Η Πολωνία θα κλείσει εστιατόρια και μπαρ για δύο εβδομάδες και θα περιορίσει τις δημόσιες συναθροίσεις σε πέντε άτομα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, αφού ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 13.600.

Επίσης για τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων θα ισχύσει το μέτρο της τηλεκπαίδευσης.

«Οι ενέργειές μας πρέπει να είναι πιο αποφασιστικές» δήλωσε ο Μοραβιέτσκι. «Αυτό που μας ανησυχεί πολύ είναι η ταχύτητα της αύξησης των κρουσμάτων» πρόσθεσε.

Ο Μοραβιέτσκι έκανε επίσης έκκληση στους πολίτες άνω των 70 ετών να παραμείνουν στα σπίτια τους, αν και δεν ανακοίνωσε υποχρεωτικό lockdown για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους.

Το σύστημα υγείας της Πολωνίας έχει αρχίσει να δέχεται πιέσεις υπό το βάρος των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να μετατρέψει στάδια και συνεδριακά κέντρα σε νοσοκομεία εκστρατείας.

Παράλληλα, η χώρα θα θεσπίσει νέες αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων που βρίσκονται αντιμέτωπες με νέους περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού, γνωστοποίησε ο Μοραβιέτσκι.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα αποφασίσει εάν θα επιβάλει περιορισμούς στον αριθμό των επισκεπτών στα κοιμητήρια ενόψει της εορτής των Αγίων Πάντων, μία ημέρα κατά την οποία παραδοσιακά οι Πολωνοί επισκέπτονται οικογενειακούς τάφους.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, 13:26

Πηγή: zougla.gr