ΚΛΕΙΣΤΑ για ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΡΙΤΗ και ΤΕΤΑΡΤΗ τα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ του ΒΟΛΟΥ – ΘΕΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ στον COVID-19 από τον ΕΟΔΥ της ΑΘΗΝΑΣ, ΑΡΝΗΤΙΚΟ από ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ και από τον ΕΟΔΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με απόφαση του προέδρου Πρωτοδικών

Κλειστά θα παραμείνουν τα Δικαστήρια του Βόλου για δύο ημέρες και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη και την Τετάρτη, ώστε να πραγματοποιηθεί απολύμανση για προληπτικούς λόγους, μετά από απόφαση του προέδρου Πρωτοδικών.

Αφορμή στάθηκε η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ της Αθήνας για ύπαρξη θετικού τεστ στον Covid-19, το οποίο όμως ο ΕΟΔΥ της Θεσσαλίας δίνει ως αρνητικό, γεγονός που επιβεβαιώνει και τεστ που πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο και βγήκε αρνητικό.

Ο πρόεδρος Πρωτοδικών στην απόφασή του, που εκδόθηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, λαμβάνει υπόψη την από 5-10-2020 επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, σύμφωνα με την οποία ενημέρωσε ότι υπήρξε θετικό στον Covid-19 τεστ υπαλλήλου του Πταισματοδικείου Βόλου, μετά τη λήψη επιχρίσματος από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ασφαλούς λειτουργίας των Δικαστηρίων της πόλης του Βόλου, αποφασίζει:

Α) Την αναστολή λειτουργίας των εργασιών του Πρωτοδικείου Βόλου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, του Ειρηνοδικείου Βόλου και του Πταισματοδικείου Βόλου κατά τις ημέρες Τρίτη 6/10/2020 και Τετάρτη 7/10/2020 για να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου.

Β) Ως αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του Δικαστηρίου ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 τα υγειονομικά μέτρα που προβλέφθηκαν στην από 8/9/2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημοσίας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και του αρ. πρωτ. οικ. ΥΓ56 από 2-10-2020 έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας, ή ασπίδας προστασίας προσώπου, από τους δικαστές, εισαγγελείς, γραμματείς, συνηγόρους, διαδίκους και λοιπούς παρισταμένους εντός των χώρων των δικαστηρίων.

Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας ή ασπίδας προστασίας προσώπου από τους δικαστές, εισαγγελείς, γραμματείς, συνηγόρους, διαδίκους και λοιπούς παρισταμένους εντός των δικαστικών αιθουσών (ακροατηρίων)
Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους τους εισερχόμενους εντός του δικαστικού μεγάρου.

Είσοδος ενός-ενός ατόμου και τήρηση απόστασης 1,5 μ. μεταξύ τους, σε όλους τους χώρους του δικαστικού μεγάρου.

Χρησιμοποίηση απολυμαντικού χεριών που βρίσκεται σε κάθε όροφο και στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου Βόλου, εντός αιθουσών και εν γένει περίκλειστων χώρων αποφυγή του συνωστισμού (ανώτατο όριο εισερχομένων εντός αιθουσών ένα άτομο σε 10 m2.

Η απόφαση ισχύει σε ό,τι αφορά το Β’ σκέλος της από 16/9/2020 έως και 31/10/2020.