ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΛΑΖΑΡΕ… ΚΡΙΜΑ! ΕΦΥΓΕ από την ΖΩΗ ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΑΪΤΑΝΗΣ. ΕΙΧΑΜΕ να ΛΕΜΕ για τον ΑΚΕΡΑΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ του και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του!

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Δικηγόρος και πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης. Έχοντας δώσει σκληρή μάχη με τον καρκίνο, πάλεψε με την επάρατο νόσο, αλλά δεν τα κατάφερε και σήμερα το πρωί, άφησε την τελευταία του πνοή, στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλευόταν.

Βαθιά ανθρώπινος, φεύγει αφήνοντας το δικό του αποτύπωμα στην πόλη του Βόλου, έχοντας παλέψει τόσο για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, όσο και για τους συναδέλφους του Δικηγόρους.

Γεννήθηκε στο Βόλο αλλά μεγάλωσε σε διάφορες πόλεις της χώρας λόγω των μετακινήσεων του πατέρα του που ήταν οικονομικός έφορος.

Σπούδασε Νομική και δικηγόρησε στο Βόλο. Από το 2008 μέχρι το 2010 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής των φορέων της Μαγνησίας ενώ από το 2010 μέχρι το 2012 Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας.

Το 2000 εκλέχτηκε μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου ενώ το 2005 αναδείχθηκε ως πρώτος Αντιπρόεδρος και παρέμεινε για τρεις θητείες.

Στις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου 2014 εκλέχτηκε πρόεδρος του Δ.Σ. Β. με ποσοστό 57,70%.

Αγαπούσε την ποίηση και έγραφε και ο ίδιος ενώ φέτος παρουσιάστηκαν οι ποιητικές συλλογές του, “Αρχαίων Φωτοσκιάσεις” και “Θωριές σε φόντο γκρίζο”.

Ήταν παντρεμένος με την προϊσταμένη της ΕΡΤ Βόλου, Βίκυ Καποτά.