ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΡΑΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΔΥΝΑΤΑ και ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ… στο ΠΛΕΥΡΟ του ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ και της ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ

Στη Λάρισα βρέθηκε προχθές ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Απασχόλησης και Εμπορίου, κ. Θανάσης Μόρας, για την εκδήλωση που διοργανώθηκε στα πλαίσια της παρουσίασης της δράσης “At The School of Open Cohesion”.

Πρόκειται για μια δράση επικοινωνίας του ΕΣΠΑ που σκοπό είχε τη γνωριμία των παιδιών με τα έργα που εκπονούνται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από τα αντίστοιχα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα ή άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Η δράση υλοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με διάφορα κράτη-μέλη ή Περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στην ενέργεια συμμετείχαν 4 σχολικές μονάδες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Γυμνάσιο Ευξεινούπολης Αλμυρού, 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, Μουσικό Σχολείο Λάρισας, 1ο ΓΕΛ Τρικάλων) με 63 μαθητές και 6 εκπαιδευτικούς και εκπόνησαν εργασίες σχετικά με ένα έργο που έχει υλοποιηθεί ή υλοποιείται στην περιοχή τους με τη συγχρηματοδότηση των παραπάνω φορέων.

Συγκεκριμένα, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, που κέρδισε και την πρώτη θέση, ανέλαβε το έργο της λίμνης Κάρλας, το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης τα υποβρύχια μουσεία της Αμαλιάπολης και της Αλονήσσου, το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας τους ποδηλατοδρόμους της πόλης και το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων τη διαχείρηση απορριμμάτων Δυτικής Θεσσαλίας (ΧΥΤΑ).

2 μαθητές του σχολείου που έλαβε την πρώτη θέση θα μεταβούν μαζί με μια εκπαιδευτικό στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της υλοποίησης της δράσης αυτής ενώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν έλαβαν από τον Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Αγοραστό, τιμητική διάκριση και από ένα τάμπλετ.

Ένα από τα τρία μέλη της κριτικής επιτροπής που βαθμολόγησε τις εργασίες των παιδιών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Μόρας, ο οποίος με τη σειρά του συνεχάρη τα παιδιά και από κοντά για την εξαιρετική τους προσπάθεια.