KOΨΤΕ την ΠΛΑΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!! Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΝΙΓΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τον «ΙΑΝΟ» η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Στους τρεις ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την θεομηνία που έπληξε την Ελλάδα το τελευταίο τριήμερο, καθώς εντοπίστηκε ο αγνοούμενος από την Καστανιά Καρδίτσας με ολόκληρη την Θεσσαλία να μετρά πληγές και 5000 σπίτια να είναι πλημμυρισμένα.

Την ίδια στιγμή ο «περίφημος Ιανός» που θα έπληττε με σφοδρότητα το Ιόνιο και την Δυτική Ελλάδα δεν επέφερε (πλην τοπικών) καταστροφές και ζημιές με περιοχές που να έχουν πληγεί περισσότερο να είναι οι Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη. Στην Θεσσαλία όμως την ίδια στιγμή ο κρατικός μηχανισμός απλά δεν προειδοποίησε τον κόσμο.

Την ίδια στιγμή υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ενώ από τις 12.30 το μεσημέρι, η ΕΜΥ είχε αναβαθμίσει τον κίνδυνο για τη Θεσσαλία σε πορτοκαλί εστάλη sms (112) στους κατοίκους της Καρδίτσας το βράδυ (ένδειξη της ώρας που εστάλη το sms ήταν 22:00).

Δηλαδή όπως ισχυρίζεται το έστειλε όταν ήδη η θεομηνία είχε πλήξει το Μουζάκι;

Την ίδια στιγμή όλο το βάρος των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ έχει πέσει στο Ιόνιο και τις «βιβλικές καταστροφές» που υπέστησαν και ουσιαστικά αφορούσαν ένα παραθαλάσσιο χωριό το οποίο όντως είχε τεράστια προβλήματα.

Για τις δε υπόλοιπες περιοχές το τρομερό πέρασμα του Ίανού¨ ήταν βροχή και αέρας και σε κάθε περίπτωση (και ευτυχώς) αντιμετωπίσημο από τις τοπικές αρχές και τους πολίτες.

Εκεί όμως που φάνηκε ότι η κρατική εξουσία δεν κατάφερε να δώσει λύση ήταν η Θεσσαλία η οποία πνίγηκε κυριολεκτικά με εκατοντάδες είναι οι κλήσεις που γίνονται από κατοίκους για αντλήσεις νερού σε κατοικίες και επιχειρήσεις, ενώ από χθες οι καταστηματάρχες και οι κάτοικοι της πόλης της Καρδίτσας δίνουν το δικό τους αγώνα, για να επανέλθουν στην κανονικότητα.

Το νερό που μετατράπηκε σε λάσπη «τρύπωσε» σε καταστήματα και σπίτια, ενώ το τραγικό τοπίο συμπληρώνουν μισογκρεμισμένα κτίρια, κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Στον Δήμο Μουζακίου η εικόνα του γκρεμισμένου κτιρίου του Κέντρου Υγείας δείχνει τη σφοδρότητα και την ένταση της κακοκαιρίας, ενώ τεράστιες και ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές γενικότερα στις υποδομές. Στον δήμο Παλαμά, η στάθμη του νερού στις κοινότητες Βλοχού και Μεταμόρφωσης είναι σε οριακό σημείο.

Πρόκειται για περιοχές που το 1994 πλημμύρισαν με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες. Επίσης, στον ίδιο δήμο, δύσκολη είναι η κατάσταση και στην κοινότητα Καλογριανών, τα οποία έχουν πλημμυρίσει.

Ένα σημαντικό κομμάτι της καταστροφής που θα επηρεάσει και την οικονομία της περιοχής, είναι η εικόνα που παρουσιάζει η αγροτική παραγωγή μετά την επέλαση της κακοκαιρίας.

Οι αγρότες δεν πρόλαβαν να συγκομίσουν την παραγωγή τους, η οποία δέχθηκε τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να πουλήσουν και να εισπράξουν.

Όλοι οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, επιθυμούν από την πολιτεία ταχείς διαδικασίες, που θα οδηγήσουν άμεσα σε αποζημιώσεις των πληγέντων όλων των κατηγοριών, προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά η τοπική κοινωνία και να επανέλθει έτσι σε μια κατάσταση κανονικότητας.

Εικόνες πλήρους καταστροφής στην Θεσσαλία μετέδωσαν όλα τα ΜΜΕ.

Σπίτια που έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει. Σπίτια από τα οποία απεγκλωβίστηκαν άνθρωποι ηλικιωμένοι τελευταία στιγμή, πριν καταστραφούν από την φονική κακοκαιρία.

Στην δε Κρήτη πάλι ουσιαστικά καμία προβληματική περιοχή.

Τη βιβλική καταστροφή που υπέστη η Καρδίτσα από την κακοκαιρία (που δεν ενημερώθηκαν όπως έπρεπε από αυτούς που έπρεπε) αποτυπώνει βίντεο (και με λήψεις από αέρος) που είδε το φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο δείχνει εικόνες από τους πλημμυρισμένους δρόμους της Καρδίτσας το πρωί του Σαββάτου, με ανθρώπους να προσπαθούν να τους διασχίσουν, αλλά και εικόνες από drone, οι οποίες καταγράφουν το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής.

Σχεδόν όλη η πόλη της Καρδίτσας είναι πλημμυρισμένη, αλλά και γενικότερη η ευρύτερη περιοχή.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: