ΧΑΜΟΣ το ΠΡΩΙ στα ΕΡΤΖΙΑΝΑ – ΑΣΤΡΑΨΕ και ΒΡΟΝΤΗΞΕ η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ για τα ΡΕΜΑΤΑ στο MARCONI 96,1: “ΜΑΣ έχουν ΔΩΣΕΙ μια ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ, την ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΑΞΕΙ από ΠΑΝΩ τους και ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ…”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Καθαρίζουμε 12 μήνες το χρόνο, από τον Γενάρη του 2019 που μας έδωσαν την αρμοδιότητα… είναι άλλο πράγμα όμως οι καθαρισμοί των ρεμάτων και άλλο η οριοθέτηση και διευθέτησή τους…”

Άστραψε και βρόντηξε το πρωινό της Τρίτης για τα ρέματα η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, μιλώντας στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, στον απόηχο όσων συνέβησαν το Σαββατοκύριακο, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Όπως είπε η κα Κολυνδρίνη, από το 2019 που έχει περάσει στις περιφέρειες η αρμοδιότητα, “καθαρίζουμε 12 μήνες το χρόνο. Μόνιμα έχω εργολαβίες, μόνιμα για καθαρισμό ρεμάτων”.

Η κα Κολυνδρίνη εξήγησε σε όλους τους τόνους, ότι άλλο πράγμα είναι οι καθαρισμοί των ρεμάτων και άλλο η οριοθέτηση και διευθέτησή τους, αφού με τους καθαρισμούς ουσιαστικά ράβεις και ξηλώνεις. Για την οριοθέτηση και διευθέτηση όμως χρειάζονται χρήματα.

“Μας έχουν δώσει μια αρμοδιότητα, την έχουν πετάξει από πάνω τους και δεν δίνουν χρήματα…”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Κολυνδρίνη, τονίζοντας ότι για την αντιπλημμυρική προστασία χρειάζονται άμεσα χρήματα από την κεντρική διοίκηση.