ΣΚΙΑΘΟΣ… ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ με ΕΓΓΛΕΖΟΥΣ από τα ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ – ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ – ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Εν αναμονή των πρώτων Βρετανικών πτήσεων της σεζόν η Σκιάθος και τα νησιά των Βορείων Σποράδων γενικότερα, με την Jet 2 να ανοίγει σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου τον κύκλο, ενώ στις αρχές Αυγούστου αναμένεται να ακολουθήσει η TUI.

Σημαντική η παραπάνω εξέλιξη, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για όλους τους τουριστικούς προορισμούς, με τους Βρετανούς να αποτελούν κατά κανόνα το κέντρο βάρους του εισερχόμενου τουρισμού στο νησί.

Η Βρετανική  Jet2 αναμένεται να καλύψει μεγάλο ποσοστό του εισερχόμενου τουρισμού από την Αγγλική αγορά μετά το κανόνι του άλλοτε κραταιού Thomas Cook, ενώ μεγάλες είναι οι προσδοκίες και για την αεροπορική εταιρεία TUI.

Οι πτήσεις της Jet2 θα έχουν ως σημείο αναχώρησης τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ του Μπέρμιγχαμ και του Λονδίνου και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει αυξημένη ζήτηση για κρατήσεις από την πλευρά των Βρετανών τουριστών.

Στο μεταξύ, διευρύνει από τις 25 Ιουλίου το πρόγραμμά της προς Ελληνικούς προορισμούς και άλλους μεσογειακούς προορισμούς στη βρετανική αγορά η TUI, ενώ παράλληλα προσφέρει επιπλέον κάλυψη για κρούσματα κορωνοϊού, που θα χρησιμοποιηθεί μαζί με την κανονική ταξιδιωτική ασφάλιση για όλους τους πελάτες της που θα έχουν κάνει κράτηση από τις 11 Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας, από την 1η Αυγούστου, θα ξεκινήσει πτήσεις από οκτώ περιφερειακά αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου προς Χανιά, Κεφαλονιά, Σκιάθο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη, καθώς και προς Νταλαμάν, Αττάλεια, Σμύρνη και Αλικαρνασσό στην Τουρκία.

Η TUI δήλωσε ότι σκοπεύει επίσης να προσθέσει και άλλους δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Πορτογαλία, την Τυνησία, την Αίγυπτο και το Μαρόκο τους επόμενους μήνες, ανάλογα με την άρση των περιορισμών σε κάθε χώρα.

Η επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη θα παρέχει ιατρική βοήθεια στο εξωτερικό εάν ένας πελάτης προσβληθεί από τον ιό ενώ βρίσκεται σε διακοπές, το κόστος διαμονής για όσο διάστημα χρειασθεί, καθώς και το κόστος νέας πτήσης επιστροφής στο σπίτι, εάν ζητηθεί από τους πελάτες να απομονωθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Η TUI δηλώνει ότι εάν χρειασθεί θα προσαρμόσει τα σχέδιά της και εάν υπάρξουν αλλαγές στις κυβερνητικές οδηγίες και ακυρώσεις οι πελάτες θα λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων.