ΜΕΤΑ από ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της ΖΕΤΤΑΣ ΜΑΚΡΗ, ΕΠΙΛΥΕΤΑΙ από την ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ το ΖΗΤΗΜΑ της ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ του ΔΥΤΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΕΣΣΟΥ των ΝΕΩΝ ΠΑΓΑΣΩΝ

Προγραμματισμένη συνάντηση είχε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου, καθ’ υπόδειξη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Μενδώνη.

Στη συνάντηση, η κ. Μακρή έθεσε το πάγιο και μακροχρόνιο αίτημα, που ταλαιπωρεί, τα τελευταία χρόνια, τους κατοίκους της γύρω περιοχής, αλλά και τους επισκέπτες της και το οποίο αναδεικνύεται, συνεχώς και αδιαλείπτως, από τις κινητοποιήσεις του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Παγασών και του Πρόεδρου του κ. Κ. Βιδανόπουλου: αυτό της μεταφοράς on block ενός αρχαίου πεσσού (συμπαγούς πέτρινου στοιχείου) του ρωμαϊκού υδραγωγείου της αρχαίας Δημητριάδoς από τη θέση Δόντια Νέων Παγασών Μαγνησίας.

Το συγκεκριμένο μνημείο τέμνει την παλαιά εθνική οδό Αλμυρού – Βόλου με αποτέλεσμα να προκαλούνται πολλά σοβαρά τροχαία ατυχήματα, αρκετά από αυτά, θανατηφόρα. Σημειώνεται ότι, στο παρελθόν, ένας άλλος, αντίστοιχος, πεσσός, πάλι στην ίδια περιοχή, είχε μεταφερθεί, επιτυχώς, μετά από ενέργειες του τότε Υπουργού κ. Κ. Τασούλα και των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σε συνέχεια της ως άνω συνάντησης της κ. Μακρή με τον κ. Διδασκάλου, η βουλευτής ενημέρωσε την Υπουργό κ. Μενδώνη, για την έκβασή της, η οποία, με τη σειρά της, έδωσε εντολή στον Γενικό Γραμματέα, όχι μόνο να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες – τόσο οι κεντρικές όσο και οι περιφερειακές του Ν. Μαγνησίας – άμεσα, τις απαιτούμενες διαδικασίες αλλά και να τις επισπεύσουν, προκειμένου, να  αποφευχθούν, πρωτίστως, άλλα τροχαία δυστυχήματα και να δοθεί λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, την κ. Μενδώνη για την καταλυτική παρέμβασή της ως προς τη συγκεκριμένη εξέλιξη του ζητήματος, για την οποία, ούτως ή άλλως, είχε δεσμευθεί προ της υγειονομικής κρίσης.

Παράλληλα, η βουλευτής δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη για την απόφαση της υπουργού, η οποία βάζει, επιτέλους, τέλος, στους άδικους χαμούς αθώων ανθρώπων και προωθεί την πολιτισμική ανάδειξη της περιοχής, ενώ, ευχαριστεί, επίσης, θερμά, τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Παγασών κ. Βιδανόπουλο, του οποίου η βοήθεια ήταν ανεκτίμητη και οι πληροφορίες απαραίτητες.