ΠΑΡΑΔΟΣΗ του ΝΕΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ στο Π.Ι. ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ και ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ του ΕΚΑΒ σε ΣΚΙΑΘΟ, ΣΚΟΠΕΛΟ και ΑΛΟΝΝΗΣΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ της ΖΕΤΤΑΣ ΜΑΚΡΗ.

Διήμερη επίσκεψη στα νησιά των Βορείων Σποράδων πραγματοποίησε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μακρή.

Η βουλευτής επισκέφθηκε την Αλόννησο μαζί με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Σταμνά, τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και γενικό γραμματέα της Πανελληνίας Ομοσπονδίας ΕΚΑΒ κ. Γιάννη Γούλα και εξειδικευμένο προσωπικό, για να παραδώσουν το νέο ασθενοφόρο στο περιφερειακό ιατρείο του νησιού το οποίο και εξασφάλισε η Βουλευτής μετά από συντονισμένες ενέργειες και άριστη συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μικρότερο των δύο μηνών.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από την άφιξη του ασθενοφόρου στο νησί, το εκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, παρέδωσε ειδικά σεμινάρια  στο προσωπικό του περιφερειακού ιατρείου του νησιού, ενώ αντίστοιχα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν και στα Κέντρα Υγείας Σκοπέλου και Σκιάθου την Παρασκευή.

Η κ. Μακρή κατά τη διήμερη επίσκεψή της στα νησιά των Βορείων Σποράδων εκτός από την παράδοση του ασθενοφόρου συναντήθηκε με τους Δημάρχους Αλοννήσου και Σκοπέλου κ. Πέτρο Βαφίνη και Σταμάτη Περίσση καθώς και με θεσμικούς παράγοντες και των τριών νησιών συζητώντας αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στις Σποράδες, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως βρίσκεται κοντά στους κατοίκους των νησιών ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.