ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗΣ: Ο ΗΛΙΑΣ ΞΗΡΑΚΙΑΣ και τα ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ της ΔΕΥΑΜΒ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ από την ΕΡΓΗΛ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΑΞΑΝ το ΚΑΘΗΚΟΝ τους

Σε δήλωσή του ο τέως δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, αναφέρει:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ο Εισαγγελέας ο οποίος εξέτασε τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από μήνυση της ΕΡΓΗΛ κατά του πρώην αντιδημάρχου Ηλ. Ξηρακιά και εννέα υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ, κατέθεσε προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών πρόταση παραπομπής τους για ψευδή βεβαίωση.

Αρνούμαι να πιστέψω ότι  Δικαιοσύνη μπορεί τελικά να επιβραβεύσει μια προκλητική  μεθόδευση εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και να τιμωρήσει, όχι τη διάπραξη του σκανδάλου, αλλά την αποκάλυψή του στη διάρκεια της θητείας μας. Ο πρώην αντιδήμαρχος Ηλ. Ξηρακιάς και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ στοχοποιήθηκαν απροκάλυπτα από την ΕΡΓΗΛ, γιατί απέδειξαν ότι η ανάδοχος εταιρία είχε πληρωθεί για έργο πολλαπλάσιο απ’ αυτό που είχε εκτελέσει, όπως επιβεβαίωσε και η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ. Την αδιαμφισβήτητη αυτή πραγματικότητα δεν μπορεί να παρακάμψει η ποινική Δικαιοσύνη, η οποία, άλλωστε, εξετάζει την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή το πραγματικό γεγονός, εν προκειμένω την πραγματική ποσότητα των εργασιών που εκτελέστηκαν, κι όχι την τεκμαιρόμενη ποσότητα λόγω της άκαρπης παρέλευσης των όποιων προθεσμιών στο απώτερο παρελθόν. Εξάλλου, όχι μόνο ουσιαστικά, αλλά και νομικά η μήνυση είναι στον «αέρα»,  αφού το συγκεκριμένο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης για το οποίο κατηγορούνται, διαπράττεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ποινικού κώδικα που έχουν και αναδρομική εφαρμογή, μόνον από πρόσωπα  που υπάγονται στη στενή έννοια του δημοσίου υπαλλήλου, ενώ οι εργαζόμενοι και οι διοικούντες τη  ΔΕΥΑΜΒ δεν υπάγονται σ’ αυτή την κατηγορία.

Ελπίζω πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα επιφυλάξει στην προκλητική μήνυση της ΕΡΓΗΛ  την τύχη που της αξίζει και θα βάλει  τέλος στη δοκιμασία του πρώην αντιδημάρχου και των υπηρεσιακών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ, που διώκονται γιατί απλά έπραξαν το καθήκον τους. Είμαστε στο πλευρό τους».