«ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ» για ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: «ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ»

«Τα δήθεν «έκτακτα» μέτρα που πήραν στο όνομα της πανδημίας γίνονται μόνιμα. Μετά την αναστολή συμβάσεων ακολουθεί η εκ περιτροπής εργασία…»

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η νέα επίθεση στα δικαιώματά μας ξεκίνησε! Τα δήθεν «έκτακτα» μέτρα που πήραν στο όνομα της πανδημίας γίνονται μόνιμα. Μετά την αναστολή συμβάσεων ακολουθεί η εκ περιτροπής εργασία. Η εργοδοσία αξιοποιεί το πρόσθετο εργαλείο που της δίνει η κυβέρνηση με το πρόγραμμα «Συν-εργασία» και συνεχίζει το τσάκισμα των μισθών και της σταθερής εργασίας.

Μειώνουν τις ημέρες εργασίας και τον μισθό κατά 50%, ενώ το κράτος μέσω του εν λόγω προγράμματος θα καλύπτει μόνο το 60% των απωλειών του εργαζόμενου, γεγονός που τελικά οδηγεί σε μείωση εισοδήματος κατά 20%. Μαζί με την μείωση κατά 12% που ισχύει εδώ και χρόνια, μιλάμε για το 1/3 των αποδοχών!

Η κατάσταση αυτή είναι δυνατό να ισχύει έως και 15 Οκτώβρη με δυνατότητα παράτασης εάν το κρίνουν κυβέρνηση και βιομήχανοι. Επίσης μειωμένα θα είναι το επίδομα άδειας και το Δώρο Χριστουγέννων γιατί υπολογίζονται με βάση τις καταβαλλόμενες αποδοχές.

Η μόνη προϋπόθεση για να επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία είναι να εμφανίζουν μείωση του τζίρου τους, τουλάχιστον 20%, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Για άλλη μια φορά στηρίζουν την εργοδοσία με επιδοτήσεις από χρήματα που μαζεύουν φορολογώντας μας και στέλνουν τον λογαριασμό τους εργάτες.

Ο κορονοϊός επέδρασε ως καταλύτης και επιτάχυνε το ξέσπασμα μιας νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης ξανά, μετά από ένα διάλειμμα 2 χρόνων ασταθούς οικονομικής ανάπτυξης. Έχουν στόχο να φορτώσουν για μια ακόμα φορά τα βάρη στις πλάτες μας.

Για να θωρακίσουν τα κέρδη και την «ανταγωνιστικότητα» της εταιρίας όπως λένε επιδιώκουν το τσάκισμα των μισθών στα επίπεδα του κατώτατου και να δουλεύουμε όποτε τους βολεύει, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο.

Επιστροφή στην «κανονικότητά» σημαίνει εκ περιτροπής εργασία, τσάκισμα των μισθών, προσωρινή δουλειά με συμβάσεις ενός μήνα, απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλείας.

Έχουμε ήδη πληρώσει τα κέρδη και την ανάπτυξη τους ξανά και ξανά, με μεγάλες θυσίες για εμάς και τις οικογένειές μας.

Συνάδελφοι,

Η επίθεση ξεκίνησε. Τίποτα δεν είναι δεδομένο! Πρέπει να βρουν απέναντι την οργανωμένη απάντηση μας. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια υπομονής. Η διέξοδος βρίσκεται στην συμμετοχή στον αγώνα, στο πύκνωμα των γραμμών του Συνδικάτου, στην οργάνωση της αντεπίθεσης για να πληρώσουν την κρίση οι βιομήχανοι.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να συστρατευτεί με τις ταξικές δυνάμεις, να παρθούν αποφάσεις συμμετοχής στην Πανελλαδική ημέρα δράσης στον κλάδο του Μετάλλου την Πέμπτη 18 Ιούνη.

Διεκδικούμε:

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Να σταματήσει το αίσχος των συμβάσεων τους ενός μήνα και των εργολαβικών εργαζομένων.

· Νέα Συλλογική σύμβαση εργασίας με ανάκτηση των απωλειών. Όλος ο κλάδος στα ΒΑΕ.

· Κατάργηση των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών διατάξεων

· Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας

· Κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για υποχώρηση

Να μην δεχτούμε να κάνουμε άλλες θυσίες!