ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: ΟΧΙ στην ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ των ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΩΝ – ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ οι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

Σε καθεστώς τρομοκρατίας και προσπάθειας κατάλυσης θεμελιωδών δημοκρατικών αρχών από ολιγάριθμες, αλλά καλά οργανωμένες, ομάδες με κίνητρα αμφισβητούμενα και αμφιλεγόμενα, επιχειρείται, όπως εύκολα διαπιστώνεται από ανακοινώσεις, αλλά και σχολιασμούς στο διαδίκτυο, η χειραγώγηση της γνώμης και της απόφασης των αιρετών της Μαγνησίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας αστικών αποβλήτων από τον Δήμο Βόλου.

Για ένα τριήμερο η πόλη του Βόλου έζησε τον εφιάλτη της εισβολής κουκουλοφόρων – μπαχαλάκηδων, που σε αγαστή συνεργασία με τους ντόπιους ομοϊδεάτες τους, αλλά και όλους αυτούς που εν ονόματι κομματικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών φιλοδοξιών, δεν ορρωδούν προ ουδενός, επιχείρησαν και συνεχίζουν προκειμένου να επιβάλλουν ετσιθελικά, με τραμπουκισμούς, τις απόψεις τους, Τώρα επιχειρείται να συμβεί κάτι ανάλογο στη Λάρισα, όπου θα γίνει η κρίσιμη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η στόχευση οφθαλμοφανής. Να υποχρεωθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι είτε να αναβάλλουν τη συζήτηση του θέματος είτε να απορρίψουν, χωρίς πάντως επαρκή αιτιολόγηση, την μελέτη.

Μείζονα ερωτήματα, ωστόσο, που παραμένουν αναπάντητα είναι:

  •  Γιατί δεν πρέπει να κατασκευαστεί ένα εργοστάσιο που θα είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον;
  • Που κατασκευάζεται και θα λειτουργεί απόλυτα εναρμονισμένο με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τον εθνικό σχεδιασμό;
  • Και, κυρίως, που ΔΕΝ θα καίει σκουπίδια (όπως σκόπιμα και με προβοκατόρικη στόχευση λέγεται), αλλά απλώς και ΜΟΝΟ θα τα επεξεργάζεται;
  • Και ακόμα γιατί συντηρούνται οι αντιδράσεις για την παραγωγή ενός προϊόντος, ενός δευτερογενούς καυσίμου, που θα είναι πλήρως ελεγμένο τόσο ποιοτικά όσο και ως προς την ασφάλειά του;
  • Και γιατί το προϊόν αυτό δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται και από την ΑΓΕΤ; ή και να διοχετεύεται, ανάλογα με τη ζήτηση, και σε άλλες αγορές παγκοσμίως;
  • Οταν μάλιστα η συγκεκριμένη βιομηχανία θα συνεχίσει να το εισάγει και να το χρησιμοποιεί είτε από Ιταλία, είτε από αλλού, όπως ο Νόμος κατά τρόπο σαφή της το επιτρέπει;

Είναι πρόδηλο, λοιπόν. ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που εισάγεται προς γνωμοδότηση με την θετική εισήγηση από την αρμόδια υπηρεσία, πρέπει να εγκριθεί, όπως η ίδια η Δημοκρατία, η εύρυθμη λειτουργία της όπως αυτή ρυθμίζεται από την κείμενη Νομοθεσία, αλλά και η κοινή λογική επιτάσσουν.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Μαγνησίας δεν πρέπει να υποκύψουν στον εκβιασμό που τους ασκείται και πρέπει να αποφασίσουν κατά κύριο λόγο με οδηγό την τεκμηριωμένη εισήγηση, της αρμόδιας υπηρεσίας, που συνοδεύει την μελέτη, αλλά και με βάση το πολιτικό τους καθήκον και την δημοκρατική τους συνείδηση.

Αλίμονο αν τελικά υποκύψουν στο κλίμα τρομοκρατίας και ενδώσουν στις πιέσεις των συγκεκριμένων ομάδων, παραδίδοντας την εκπροσώπηση των πολιτών που τους επέλεξαν σε ομάδες με αλλότρια συμφέροντα και θολές επιδιώξεις.