Δήμος στην Ιαπωνία απαγόρευσε τη χρήση κινητών σε δημόσιους χώρους


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020, 10:14

Ο δήμος Γιαμάτο έγινε ο πρώτος στην Ιαπωνία που προσπαθεί να αποτρέψει τους κατοίκους να χρησιμοποιούν τα smartphones ενώ περπατούν έξω σε δημόσιους χώρους. Μετά την έγκριση σχεδίου διατάγματος από τη συνέλευση στον νομό Καναγκάβα, όπου ανήκει ο δήμος, ο κανόνας θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη Τετάρτη, χωρίς την επιβολή κυρώσεων σε όσους τον αγνοούν. Η δημοτική αρχή επισήμανε ότι ελπίζει οι άνθρωποι να αναγνωρίσουν ότι «τα smartphones πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν οι ίδιοι δεν είναι σε κίνηση».

Σύμφωνα με το διάταγμα, οι πεζοί από την Τετάρτη 1 Ιουλίου θα πρέπει να μετακινούνται στο πλάι του πεζοδρομίου αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους, αντί να στέκονται στη μέση και να εμποδίζουν την κυκλοφορία των πεζών. Θα πρέπει να σταματούν σε ένα μέρος όπου δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία σε δημόσιους χώρους, όπως σε δρόμους και σε πάρκα.

Τον Ιανουάριο, η δημοτική αρχή διενήργησε μια μελέτη σε δύο τοποθεσίες παρατηρώντας συνολικά 6.000 πεζούς και διαπίστωσε ότι περίπου το 12% των πεζών χρησιμοποιούν τα «έξυπνα» κινητά τους καθώς περπατούν.

   


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020, 10:25

Πηγή: zougla.gr