ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ του Κ.Υ. ΣΚΙΑΘΟΥ και των Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ: ΜΕΤΑ την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του VOLIOTAKI.GR… ΟΛΟΙ οι ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ στον ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ – ΑΚΟΥΣΤΕ τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ τους στο RADIO MARCONI 96,1 F.M.

HXHTIKO: Χρήστος Τριαντόπουλος, Ζέττα Μακρή, Θοδωρής Τζούμας, Νίκος Πλωμαρίτης, Αλέκος Ευσταθίου και Χρήστος Δημητριάδης ενώνουν τις δυνάμεις τους

Την πρωτοβουλία έλαβε το απόγευμα της Πέμπτης ο δημοφιλής ιστότοπος Voliotaki.gr, με σκοπό, όπως ανέφερε σε πρωτοσέλιδο άρθρο του (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ) την υγειονομική θωράκιση των Β. Σποράδων και ειδικότερα της Σκιάθου, υπό την έννοια της ύπαρξης αεροδρομίου στο νησί, αφού η υγειονομική θωράκιση του κάθε προορισμού θα αποτελέσει και κριτήριο επιλογής τους από τους διεθνείς tour operators, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Τουρισμού.

Η πρώτη άμεση ανταπόκριση ήρθε από την πρώην υφυπουργό Υγείας και νυν βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, Ζέττα Μακρή, η οποία με επιστολή της (μπορείτε να την διαβάσετε εδώ) διαβεβαίωσε ότι θα θέσει το ζήτημα στην προγραμματισμένη συνεργασία της με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη στην Λάρισα.

Άμεση ήταν και η ανταπόκριση του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστου Τριαντόπουλου, ο οποίος το πρωινό της Παρασκευής παρενέβη στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, ο οποίος αφού ανέλυσε τις μέχρι τώρα κυβερνητικές ενέργειες, διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί αρωγός της κοινής προσπάθειας όλων των φορέων, η συνεργασία των οποίων στην παρούσα φάση θα βοηθήσει να κερδηθεί μία σεζόν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου, ο οποίος μιλώντας στον Γιώργο Κουμιώτη, εξήγησε για άλλη μια φορά αναλυτικά την σημαντικότητα της υγειονομικής θωράκισης του νησιού, της επάνδρωσης και του εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, ώστε το νησί να αποτελέσει τουριστικό προορισμό, με στόχο τις μικρότερες δυνατές απώλειες και φυσικά η επόμενη τουριστική χρονιά, το 2021, να μη βρει τη Σκιάθο οικονομικά λαβωμένη.

Λίγο αργότερα στη συχνότητα τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, αναλύοντας τόσο τις μέχρι στιγμής όσο και τις μελλοντικές ενέργειες και πρωτοβουλίες της δημοτική αρχής, ενώ σε κλίμα συνένωσης των δυνάμεων του δημοτικού συμβουλίου του νησιού, τοποθετήθηκε και ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νικόλαος Πλωμαρίτης.

 

Στη συχνότητα του Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του νεοσύστατου Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου Χρήστος Δημητριάδης, ο οποίος τόνισε την διαπίστωση, την οποία χαρακτήρισε ως Α και Ω λύση του προβλήματος, πως «όσο πιο γρήγορα κινηθούμε για την θωράκιση του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να το πουλήσουμε στους tour operators».