ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ για την ΕΛΕΝΗ! Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, τα ΔΑΚΡΥΑ, ο ΡΟΛΟΣ του ΜΑΤΕΟ και ο ΠΟΛΕΜΟΣ που την ΟΔΗΓΗΣΕ στην ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ…

Με ένα έντονα φορτισμένο από συγκίνηση λόγο, η δημοφιλής παρουσιάστρια ξεκαθάρισε όλα όσα συμβαίνουν με το συμβόλαιό της και τις προθέσεις της για το μέλλον.

Προηγήθηκε ένα βίντεο με στιγμές, εικόνες και ζεστές περιγραφές της Ελένης Μενεγάκη, από την στενή συνεργάτιδά της Κάλλια Καστάνη με αφορμή την ονομαστική της γιορτή.

Ακολούθησε ένα μεγάλο ευχαριστώ από την ίδια και μετά από μήνες όπου πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν, η Ελένη Μενεγάκη αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και κοιτάζοντας κατάματα τους τηλεθεατές να ξεκαθαρίσει τα πάντα.

Συγκινημένη και με τα μάτια υγρά, η παρουσιάστρια ξεκαθάρισε αυτό το οποίο όλοι γνώριζαν. Πως αποχωρεί από τον Alpha μετά από δεκαπέντε χρόνια συνεργασίας.

Στη συνέχεια διαψεύδοντας όλα τα σενάρια που την θέλουν εδώ και μήνες να κλείνει συμφωνίες με όλα σχεδόν τα υπόλοιπα κανάλια, η Ελένη Μενεγάκη έκανε σαφές πως την «Επόμενη σεζόν δεν θα είμαι κάπου.

Θέλω να μείνω ελεύθερη» είπε η βασίλισσα της τηλεόρασης και απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθεί σε κάποια ζώνη, σε κάποιο άλλο κανάλι.

Η Ελένη Μενεγάκη ευχαρίστησε τον κόσμο, τον οποίο είπε χαρακτηριστικά πως έχει πολύ ψηλά στην καρδιά της και κυρίως εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την αγάπη που έχει εισπράξει.

Στη συνέχεια εξομολογήθηκε πως εδώ και καιρό είχε αποφασίσει να μιλήσει την ημέρα της γιορτής της στο τηλεοπτικό κοινό για να πει την αλήθεια.

Δικαιολόγησε όλα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί καθώς είναι κάτι που συνηθίζεται από προβεβλημένα πρόσωπα.

Στο τέλος, η Ελένη εξέφρασε την χαρά της που κατάφερε και δεν έκλαψε, καθώς κάθε φορά που σκεφτόταν όλα όσα ήθελε να πει στον κόσμο έκλαιγε. Και συνέχισε την εκπομπή της χαμογελαστή κι ευτυχισμένη, όπως συνηθίζει εδώ και χρόνια.

Ο εσωτερικός πόλεμος και ο ρόλος του Ματέο

Στη δύσκολη αυτή απόφαση να αποσυρθεί από την τηλεόραση καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο σύζυγός της Ματέο Παντζόπουλος.

Είναι εκείνος που τη συμβούλευε να κάνει αυτό που λέει η καρδιά της έστω κι αν αυτό την οδηγούσε σε τηλεοπτική απομόνωση.

Η Ελένη τον άκουσε αφού ήδη ένιωθε κουρασμένη από τον αγώνα δρόμου να ανεβάσει τα νούμερα τηλεθέασης τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει αισθητά, αλλά και από τον εσωτερικό πόλεμο που δεχόταν στον Alpha.

Έβλεπε ότι το κλίμα δεν τη σήκωνε πια.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, αλλά με την ίδια να μην δέχεται κάποια πρόταση που θα την έκανε να αλλάξει την απόφασή της, όλοι οι δρόμοι πλέον οδηγούν την παρουσιάστρια στην Άνδρο.

Εκεί, στην ξενοδοχειακή μονάδα του Ματέο είναι αποφασισμένη να ρίξει πλέον όλο το βάρος και τον χρόνο της, κρατώντας αποστάσεις από το μέσο που την ανέδειξε και την έκανε «βασίλισσα».

Τον αν η Μενεγάκη θα επιστρέψει και πάλι κάποια στιγμή στην TV είναι ένας γρίφος που θα παραμείνει, προς το παρόν, άλυτος ακόμη και για την ίδια…

Δες το απόσπασμα που ανακοινώνει την αποχώρησή της από τον Alpha: