«ΡΕΖΙΛΙ των ΣΚΥΛΙΩΝ» – «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΩΝ: Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ τον ΤΣΕΛΕΝΤΗ για ΨΕΥΔΗ ΗΛΙΚΙΑ και του ΖΗΤΑ να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

Σε «πόλεμο» φέρεται να βρίσκονται οι σεισμολόγοι Γεράσιμος Παπαδόπουλος και Άκης Τσελέντης με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο πως κατέθεσε χαρτιά με ψεύτικη ηλικία και να του ζητά να παραιτηθεί.

Αφορμή της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ των σεισμολόγων είναι η διεκδίκηση της θέση του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Μέσω σχετικής του ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o Γεράσιμος Παπαδόπουλος κατηγορεί τον Άκη Τσελέντη πως παρανόμως έθεσε υποψηφιότητα για αυτή, δηλώνοντας ηλικία μικρότερη από ότι πραγματικά είναι, προκειμένου να είναι εντός ορίων.

«ΣΕΙΣΜΟΣ: ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κ. Α. ΤΣΕΛΕΝΤΗ!!

Αγαπητέ Συνάδελφε κ. Τσελέντη,

Μετά από 35 χρόνια παράλληλης πορείας δικαιούμαι να σου απευθυνθώ δημόσια. Έθεσες και πάλι υποψηφιότητα για δ/ντής στο Γεωδυναμικό.

Επειδή έχεις υπερβεί το όριο ηλικίας που θέτει ο νόμος, προσκόμισες χαρτιά για νεώτερη ηλικία, λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία! Η αλλαγή ηλικίας νομικά δε γίνεται δεκτή. Αλλά ούτε με την κοινή λογική στέκει. Γιατί αν ισχύει, μπήκες στο παν/μιο 15-16 χρόνων!

Συνεπώς, φέρνεις σε πολύ δύσκολη θέση τα μέλη της επιτροπής. Θα μου πεις ότι ο Υφυπουργός Έρευνας κ. Χρίστος Δήμας (Χρίστος Δήμας – Christos Dimas) συγκρότησε, όλως τυχαίως, μια πολύ φιλική επιτροπή.

Όλως τυχαίως ο φίλος σου ο κ. Π. Βαρώτσος, που μαζί κάνετε τις προγνώσεις επί 30 χρόνια, όλως τυχαίως ο κ. Κ. Συνολάκης #CostasSynolakis, επιστημονικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού. Και άλλοι. Παρ’ ολα αυτά δυσκολεύονται να πάρουν μερίδιο στη μη νομιμότητα.

Για να κρατήσεις την αξιοπρέπειά σου, για να κρατήσουν και οι άλλοι τη δική τους, σε προτρέπω να δηλώσεις παραίτηση από υποψήφιος. Είναι το καλύτερο που σου μένει να κάνεις! Τώρα που έχεις λίγο χρόνο ακόμη!» αναφέρει στην ανάρτησή του.