Ο ΙΑΣΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ στον ΔΗΜΑΡΧΟ και σε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ για το ΘΕΜΑ της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ SRF

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για το Βόλο» με ανακοίνωσή της ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή, αλλά και σε συμβούλους της πλειοψηφίας, για την απόφαση της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής SRF.

Συγκεκριμένα κατηγορεί τον Δήμαρχο και συγκεκριμένους συμβούλους για αλλαγή στάσης, παραθέτοντας παλαιότερες τοποθετήσεις τους που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με την τωρινή τους στάση και τους καλεί να δώσουν εξηγήσεις στους πολίτες του Βόλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πριν λίγες μέρες, η δημοτική αρχή σε μια διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου κεκλεισμένων των θυρών, ενδεικτική της αντιδημοκρατικής της αντίληψης, γνωμοδότησε θετικά για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής «εναλλακτικού» καυσίμου SRF στο Βόλο.

Αυτή η απόφαση αποτελεί κατάληξη μιας διαδικασίας συνεχών παλινωδιών και αλλαγών στάσης και θέσης από πλευράς του Δήμαρχου, αλλά και δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας.

Απορίας άξιο είναι γιατί ενώ ο Δήμαρχος το 2018 υποστήριζε ότι το προϊόν του εργοστασίου θα συναποφασιστεί στη βάση του καλού της πόλης ενώ δήλωνε ότι η καύση RDF/SRF έπρεπε να απαγορευτεί με νόμο, το 2020 προχωρά χωρίς συζήτηση και διαβούλευση στη δημιουργία εργοστασίου που θα παράγει SRF.

Επίσης άξια απορίας είναι η αλλαγή στάσης των δημοτικών συμβούλων Μουλά, Μπατζιάκα, Ζαρκάδα-Βεργή. Ενώ το 2011-είχαν εκλεγεί με την Ζέτα Μακρή- ψήφισαν αρνητικά για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ενέργειας από βιομάζα (λιγότερο ρυπογόνο από SRF), το 2020 υπερψήφισαν τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF…

Οι παραπάνω κυβιστήσεις, και μάλιστα για ένα τόσο σοβαρό θέμα για τη δημόσια υγεία, αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικής απατεωνιάς, φράση που γνωρίζει καλά να αποδίδει ο Δήμαρχος στους πολιτικούς του αντιπάλους, κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια.

Οι συγκεκριμένοι κύριοι οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στην τοπική κοινωνία για την πολιτική τους ασυνέπεια, που δεσμεύει την πόλη για τις επόμενες γενιές.»