ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της 26ης Μαίου 2020

AΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Ως δημότης που αγαπά και ενδιαφέρεται για τη πόλη του, όπως τουλάχιστον πιστεύω ότι είμαι, παρακολούθησα το Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Μαίου 2020,LIVE στον υπολογιστή μου.

Απογοήτευση και μόνον για το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης.

Πρίν τη συνεδρίαση είχα διαβάσει μια ανακοίνωση της παράταξης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΟ, στην οποία τονιζόταν η δυσανεξία της Δημοτικής Αρχής έναντι των δημοκρατικών διαδικασιών, επειδή καθυστέρησε να στείλει τις εισηγήσεις επί των προς συζήτηση θεμάτων, επειδή το συμβούλιο έγινε ημέρα Τρίτη και όχι Δευτέρα και πολλοί από τους Δημοτικούς Συμβούλους πιθανόν να είχαν δουλειές και υποχρεώσεις και όλα αυτά λόγω της αποδιοργάνωσης των υπηρεσιών και εν τέλει του κακού Δημάρχου, που έκανε διακοπές εν μέσω καραντίνας.

Μήπως , λέω μήπως θα έπρεπε να υπάρχει έστω και λίγη ντροπή; Βγάζουν ανακοινώσεις, απλά για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους, ή από κακώς εννοούμενη κομματική πειθαρχία.

Ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εξήγησε ότι ο κανονισμός λειτουργίας του ΔΣ,  ορίζει ότι οι Σύμβουλοι  λαμβάνουν γνώση των εισηγήσεων, μία μέρα πρίν , όπως και γίνεται.

Σχετικά με τις ασχολίες των Δημοτικών Συμβούλων, δεν υπάρχει δικαιολογία. Όταν καταλαμβάνεις θέση στο ψηφοδέλτιο, πρέπει να έχεις αποφασίσει και κυρίως να έχεις κατανοήσει, ότι θέτεις τον εαυτό σου, στην υπηρεσία των δημοτών της πόλης σου.

Δηλαδή ,ή οι συνεδριάσεις ή οποιοδήποτε γεγονός, θα πρέπει να γίνεται όταν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έχουν διαθέσιμο χρόνο;

Αν , λέω αν, ο μη γένοιτο, είχαν εκλεγεί τα προβλήματα θα περίμεναν στην ουρά; Θα παρακαλούσαν οι δημότες, η κάθε εκλεγμένη κυρία ή ο κάθε εκλεγμένος κύριος, να ευαρεστηθεί για να ακούσει το πρόβλημα, μετά να κάνει διαβούλευση επί διαβουλεύσεων και όποτε και αν, να δοθεί λύση;

Και πάλι πριν το Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “Βόλος, Ανατροπή – Δημιουργία” στη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεοπτική εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra, είχε τονίσει ότι αρνήθηκε να βάλει την υγεία του σε κίνδυνο και να προσέλθει στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και ότι δεν θέλει να πάει σαν το σκυλί στ΄ αμπέλι και ότι ο Δήμος είναι πίσω στη τεχνολογία και ότι έπρεπε να συνεδριάζει μέσω skype, όπως κάνει ο ίδιος τρείς φορές την εβδομάδα, από το γραφείο του.

Πραγματικά είναι για κλάματα και όχι για γέλια.

Αν γινόταν Δήμαρχος, όπως πίστευε, ή όπως κάποιοι του έβαλαν την ιδέα για πλάκα, τι θα έκανε εν μέσω της πέραν από κάθε πρόβλεψης, πανδημίας;

Θα έβαζε βαριές κόκκινες από βελούδο κουρτίνες, όπως ένας πρώην, θα φορούσε γραβάτα και κοστούμι , θα έπαιρνε αγκαλιά τον υπολoγιστή και μέσω skype, που σημειωτέον χειρίζονται και τα μικρά παιδιά και θα διαβουλευόταν με ποιούς ;;;;;;;

Δεν έχει μάθει φαίνεται ότι η κοινωνία αποτελείται από διαφορετικούς ανθρώπους, που ο καθένας θέλει τη δική του μεταχείριση. Δεν είναι όλοι του σαλονιού, των καλών τρόπων, των οικονομοτεχνικών μελετών, των συσκέψεων, των μελετών, των φρου-φρου και των αρωμάτων.

Φθηνή, κάκιστη αντιπολίτευση η διαμονή της οικογένειας του Δημάρχου μας, εν μέσω καραντίνας στη Πορταριά, που ποτέ δεν έκρυψε. Χωρίς να έχει τη παραμικρή υποχρέωση, ενημέρωσε ότι διαμένει στη Πορταριά και όπως χαρακτηριστικά είπε << μάντρωσε >>

τα πολυάριθμα μέλη της οικογένειάς του ,σε ένα ασφαλή χώρο, καθώς δεν ήταν δυνατόν όλοι μαζί να μείνουν στο σπίτι του.

Εχουν πάρει δρόμο και τρέχουν στο κατήφορο, οι περισσότεροι της αντιπολίτευσης.

Πόση υποκρισία μπορεί να κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι ο ΜΠΕΟΣ αποκάλεσε <<μαλάκα>> κάποιον που μπαίνει μπροστάρης και διεκδικεί κάτι επ ωφελεία μιάς μικρής κοινωνίας και εις βάρος ενός ολόκληρου Δήμου.

Κανένας δεν αμφισβητεί ότι το χωριό είχε δικό του νερό. Όταν όμως έγινε μέρος του Δήμου Βόλου, με το σχέδιο Καποδίστρια τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Ολοι αυτοί που θίγονται από τη λέξη του Δημάρχου, έχουν πάει σε προαύλια σχολείων, να ακούσουν μικρά παιδιά , τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, να αποκαλούνται μεταξύ τους τοιουτοτρόπως και ο εν λόγω χαρακτηρισμός να επαναλαμβάνεται σε κάθε 10 λέξεις, τουλάχιστον τρείς φορές; Φυσικά και δεν έμαθαν τη λέξη από το Δήμαρχο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, αν και ανήκει σε ευπαθή ομάδα, δεν έλλειψε από τα καθήκοντά του ούτε στιγμή. Παντού και πάντα πρώτος. Εχει μάθει να ανοίγει το δρόμο, να οδηγεί και οι άλλοι να τον ακολουθούν και να τον βοηθούν.

Δεν φοβήθηκε μήπως και πάει σαν το σκυλί στο αμπέλι, δεν φοβήθηκε να επισκεφθεί δύσκολες περιοχές.

Μπροστά, μαζί με τους εργάτες στη καθαριότητα που έπαιζαν κορώνα γράμματα την υγεία τους τη προσωπική και των οικογενειών τους.

Μπροστά, μαζί με το σύνολο των Δημοτικών του Συμβούλων, που φρόντιζαν για όσους είχαν ανάγκη, αλλά και για την επίλυση προβλημάτων που έχριζαν άμεσης λύσης.

Η αντιπολίτευση απλά παρακολουθεί, τρέμει στο άκουσμα ότι ο ΜΠΕΟΣ την άλλη τετραετία θα ξεπεράσει το 70%.

Στο παρελθόν είχαν θέσει στόχο και σκοπό της ζωής τους να τον εξοντώσουν πολιτικά, με σημαία τους την εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη, μέχρι που τον έθεσαν και σε αργία.

Ο Βολιώτικος λαός δε μάσησε. Τον ανέδειξε και πάλι Δήμαρχο της καρδιάς του.

Τώρα πήραν σβάρνα τους αποκαλούμενους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών.

Ποιος από αυτούς ξέρει που είναι οι Σταγιάτες;

Ποιος από αυτούς ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει;

Ποιος από αυτούς γνωρίζει για τη κατάληψη Δημοτικών κτιρίων από μια χούφτα ανθρώπων;

Ποιος γνωρίζει για τις μαύρες σημαίες στη περιοχή; Νομίζουν ότι οι άποψή τους κάνει κρότο.

Δεν είναι κανένας ικανός να φράξει το δρόμο στο Μπέο.

Οσα οδοφράγματα και να βάλουν, ο ΜΠΕΟΣ θα βρεί τα μονοπάτια και θα είναι και στην επόμενη Δημαρχιακή θητεία Δήμαρχος.

Μακάρι να έχει ο Θεός καλά αυτόν και την οικογένειά του.

Κράζουν ότι δεν αρμόζει στο Βόλο και τους Βολιώτες ο ΜΠΕΟΣ.

Μιλούν για Δημοκρατία, κάποιοι που ξεχνούν και αποστασιοποιούνται από το οικογενειακό τους χουντικό παρελθόν, κάποιοι που εκ πεποιθήσεως αντιδρούν σε όλα τα υπάρχοντα και συμβαίνοντα, αλλά και κάποιοι έτσι απλά για να συντηρούνται και να απολαμβάνουν δημοσιότητα.

ΔΗΜΑΡΧΕ, μη τους ακούς. Μη τους βλέπεις.

Τελείωσε το Δημοτικό Θέατρο και το γκαράζ της Φιλελλήνων.

Πίεσε για το ποδηλατοδρόμιο και ξεκίνα το Μουσείο της Αργούς. Το 80% μετά , είναι σίγουρο.

Φυσικά και γνωρίζω, όπως πιστεύω ότι γνωρίζουν και οι περισσότεροι των συνδημοτών μου, αν όχι όλοι, πότε τα επικριτικά ή απαξιωτικά σχόλια, χρήζουν εξήγησης ή απάντησης ή το απολύτως τίποτα.

Στη προκειμένη περίπτωση κατέγραψα όλα τα ανωτέρω, γιατί πιστεύω ότι μάλλον απογοήτευση προκαλούν τα όσα λέγονται και ακούγονται από τα αντιπολιτευτικά έδρανα του Δήμου Βόλου.

Κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης διαπιστώνει τη κρίση αντιπροσώπευσης της αντιπολίτευσης.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ που κυκλοφορεί στη πόλη και συζητά με συμπολίτες.