ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΕΟΣ… ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ το ΒΟΛΟ την ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ και ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ΔΗΜΟ. ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ, ΠΑΡΚΟ «ΒΑΛΑΧΗ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σειρά έργων έχουν δρομολογηθεί από τον Δήμο Βόλου, τα οποία όπως επεσήμανε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, θα αλλάξουν την εικόνα τόσο του Βόλου, όσο και της Νέας Ιωνίας.

Ο Δήμαρχος Βόλου παρουσίασε τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε με σειρά κυβερνητικών στελεχών για την προώθηση θεμάτων της πόλης και για την κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, για το οποίο θα έχει αναδειχθεί ο ανάδοχος μέχρι το τέλος του 2020.

Όπως ανακοίνωσε στις αρχές του 2021 θα ξεκινήσει το έργο ασφαλτόστρωσης, με ολική αποκατάσταση των οδοστρωμάτων, σε Βόλο και Νέα Ιωνία, σε συνολικό μήκος 35 χιλιομέτρων.

Επίσης, έως το 2020 θα έχει εγκαινιαστεί η νέα γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα στις Αλυκές.

Ο κ. Μπέος τόνισε σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η μελέτη για το μεγάλο έργο ανάπλασης του πάρκου «Ανδρ. Βαλαχής» στη Νέα Ιωνία, ενώ προ των πυλών είναι η δημοσίευση στο ΦΕΚ της παραχώρησης στον Δήμο Βόλου της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αναμόρφωσή της και την ανάπλαση του πάρκου Αγ. Κωνσταντίνου.

Για το Μουσείο της Αργούς, είπε πως η χρηματοδότηση θα γίνει πιθανά μέσω ΕΣΠΑ. Ο φάκελος του έργου είναι κατά 90% έτοιμος και μετά από συνεννόηση που είχε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστό, ο φάκελος θα κατατεθεί και θα γίνει η προκήρυξη του έργου από την Διαχειριστική Αρχή.

Ο κ. Μπέος επεσήμανε ακόμη πως θα κατασκευαστούν τρία νέα σχολικά κτίρια, ώστε οι μαθητές να μην κάνουν πλέον μάθημα μέσα σε κοντέινερς.

Επιπλέον, είπε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το «Πράσινο Ταμείο», προκειμένου να προωθεί η σύνταξη του μάστερ πλαν για τη διαχείρισης του νερού, ενώ για το έργο κατασκευής τελεφερίκ, ανέφερε ότι είναι ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο για την υλοποίησή του.

Μηνύσεις σε κατοίκους των Σταγιατών για δολιοφθορές

Ο Δήμαρχος Βόλου, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα καταθέσει μηνύσεις εναντίον κατοίκων των Σταγιατών που προχωρούν σε δολιοφθορές των χλωριωτών νερού και τόνισε ότι οι οφειλές τους προς την Επιχείρηση από λογαριασμούς νερού θα βεβαιωθούν στην Εφορία.