ΒΟΛΟΣ… ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ της ΠΑΡΑΛΙΑΣ και την ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των ΛΑΪΚΩΝ ΖΗΤΑΕΙ από τον ΧΑΡΔΑΛΙΑ ο ΜΠΕΟΣ!!

Την άμεση επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών Βόλου και Νέας Ιωνίας και την άρση των περιορισμών κυκλοφορίας στην παραλία του Βόλου, από την προσεχή Δευτέρα, 27 Απριλίου, προτείνει με επιστολή του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος.

Στην επιστολή του ο κ. Μπέος επισημαίνει ότι η πρότασή του βασίζεται στην «συνολική κατάσταση που διαμορφώνεται και που αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία που καθημερινά συγκεντρώνετε και ανακοινώνετε» και υπογραμμίζει « την εξαιρετική, άψογη θα την χαρακτηρίζαμε, συμπεριφορά της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών του Βόλου απέναντι στα δύσκολα, επίπονα και ενίοτε επώδυνα, αλλά πάντα αναγκαία, μέτρα περιορισμού μετακινήσεων για την αποτροπή μετάδοσης των κορωνοϊού, που συνετέλεσαν ώστε στην περιοχή μας να έχουμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα»

Και στην επιστολή, αφού τονίζεται ότι οι προτάσεις τελούν υπό την κρίση της κυβέρνησης  και θα αξιολογηθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, υπογραμμίζεται:

«Κατά πρώτον και καθώς μετά από τους επισταμένους ελέγχους που διενεργήσατε με τον ΕΟΔΥ δεν διαπιστώθηκε ούτε ένα κρούσμα μεταξύ των Ρομά στην περιοχή μας, να εξετάσετε την επαναλειτουργία των λαϊκών αγορών, η διακοπή λειτουργίας των οποίων έχει σημαντικά δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στους παραγωγούς του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής (μεταξύ των οποίων σημειωτέον δεν υπάρχει ούτε μια άδεια σε πολίτη καταγωγής Ρομ), αλλά και τους καταναλωτές που προμηθεύονται φρέσκα προϊόντα και σε φθηνές τιμές

Και δεύτερον να αποδοθεί στην κυκλοφορία, από την Δευτέρα 27 Απριλίου, για περίπατο – αναψυχή και άσκηση το κεντρικό τμήμα της παραλίας του Βόλου, από Κ. Καρτάλη μέχρι τον ιερό ναό του Αγ. Κωνσταντίνου (συμπεριλαμβανομένου και του πάρκου)»