ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ για να ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΙΤΑΛΙΑ – ΕΠΕΣΕ η ΠΡΟΤΑΣΗ και για ΛΟΥΚΕΤΟ σε ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ και ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας προσανατολίζονται σε ακόμη αυστηρότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από την ανακοίνωση κλεισίματος όλων των κινηματογράφων, θεάτρων και νυχτερινών κέντρων, με το Μέγαρο Μαξίμου να επεξεργάζεται νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.

Προπομπός των νέων μέτρων αποτελεί το κλείσιμο του Golden Hall στη Λεωφόρο Κηφισίας, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στην Ελλάδα.

Η είδηση ανακοινώθηκε πριν από λίγο, με την απόφαση για προσωρινό «λουκέτο» να αφορά την απολύμανση ολόκληρου του κέντρου, δίχως για την ώρα να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Εξετάζεται «λουκέτο» και στις καφετέριες

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο, μέχρι και το Σάββατο αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα στα οποία θα περιλαμβάνεται το κλείσιμο όλων των μπαρ ακόμη και των καφετεριών.

Αυτήν την άποψη μάλιστα φέρουν και πολλά στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου, δείχνοντας τον δρόμο για τη νέα δέσμη μέτρων που θα εφαρμοστούν ενδεχομένως τις αμέσως επόμενες ώρες.

Στόχος είναι να ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ούτως ώστε να αραιώσουν στον χρόνο τα όποια επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Τα μέτρα, μερικά από τα οποία ήδη εφαρμόζονται, θυμίζουν αρκετά τα μέτρα της Ιταλίας, με την καταλυτική διαφορά πως εδώ αποφασίζονται πριν το λεγόμενο «οutbreak», πριν δηλαδή παρατηρηθεί εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων.