Μ΄ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ και ΒΑΠΟΡΙΑ…. ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ μας ρε ΠΑΙΔΙΑ” Ή που ΠΑΕΙ η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ;

Στην αρχή πουλήθηκαν αεροδρόμια, στην συνέχεια σειρά είχαν τα λιμάνια και τώρα φαίνεται ότι ήρθε η ώρα της δημόσιας υγείας για να αποκτήσει καθαρά εθιμικό χαρακτήρα το “στην υγειά μας”.

Οι ¨άριστοι” της κυβέρνησης αποδεικνύονται πραγματικοί άριστοι στην ταχύτητα με την οποία προτίθενται να πουλήσουν ότι ανήκει ακόμη στο Δημόσιο. Τρέχουν να προλάβουν να καλύψουν τα κενά…

Ο πρόσφατα επιλεγείς Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών, έδωσε άμεσα τα διαπιστευτήριά του ανακοινώνοντας την εισήγησή του να πουληθεί Δημόσιο Νοσοκομείο ή τμήματα σε ιδιώτες,

Έτσι η μεθοδική προσπάθεια για απαξίωση των Δημόσιων Νοσοκομείων, με την υποστελέχωση τους, την υποχρηματοδότηση και την διαρκή υποβάθμιση οδηγεί στην κατάργηση και μια που το Δημόσιο δεν μπορεί μπορούν οι ιδιώτες να τα υποκαταστήσουν και …… να πιούνε και στην υγειά τους από τα υπερκέρδη που οι ασθενείς θα πληρώσουν……

¨Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” … για προτεραιότητα στην Υγεία, την Παιδεία κ.λ.π. γρήγορα ξεχνιούνται.

Αντί για προσλήψεις γιατρών και κάλυψη των κενών σε όλους τους τομείς της Δημόσιας Υγείας οι δημόσιες δαπάνες καθηλώνονται και το ΕΣΥ αποτελεί μακρινό παρελθόν.

Δεν χρειάζεται παραπέρα υποβάθμισή του ΕΣΥ, χρειάζονται μέτρα για την βελτίωση της λειτουργίας του με διάφανα και αξιοκρατικά κριτήρια.

Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό και φαίνεται άμεση αναγκαιότητα η ενεργοποίηση των πολιτών και της κοινωνίας για την δημιουργία κινήματος προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές οδηγούν τους πολίτες στην δημιουργία κινημάτων για να προστατέψουν τα δημόσια αγαθά.

Τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη σε άλλους τομείς.

Είναι καιρός και στην Υγεία να υπάρξει ένα τέτοιο κίνημα με ενεργό το ρόλο των πολιτικών και των εμπλεκόμενων με την Δημόσια υγεία.

Πρέπει τώρα να υπάρξουν πρωτοβουλίες.

Από το Συντονιστικό όργανο Μαγνησίας της Πράσινης αριστεράς.