Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ ΕΧΕΙ μια ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ…

pitsirikos 

Η ομιλία της βουλευτίνας Κατερίνας Μονογυιού στη Βουλή προκάλεσε πολλά ειρωνικά σχόλια γιατί η κυρία Μονογυιού συλλάβιζε αυτά που διάβαζε και έμοιαζε σαν να είχε πάθει εγκεφαλικό.

Το θέμα ξεπερνάει την κυρία Μονογυιού και τα ειρωνικά σχόλια -για την περίπτωσή της- δεν αφήνουν να φανεί ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η κυρία Μονογυιού δεν είναι ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα που δεν μπορεί να διαβάσει ένα απλό κείμενο.

Η Ελλάδα είναι γεμάτη από ανθρώπους που δεν μπορούν ούτε να μιλήσουν, ούτε να γράψουν, ούτε να διαβάσουν.

Δεν κρύβεται η βαριά αμορφωσιά που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Δεν ξέρω πώς γίνεται να υπάρχουν σήμερα στην ελληνική κοινωνία τα περισσότερα πτυχία που υπήρξαν στην Ιστορία του Ελληνικού Κράτους, και να υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που δεν ξέρουν καν ορθογραφία.

Δεν ξέρουν ορθογραφία, δεν ξέρουν τη σημασία των λέξεων, δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν, δεν διαβάζουν ποτέ βιβλία αλλά είναι βέβαιοι πως τα ξέρουν όλα.

Δυστυχώς, τους συναντάς καθημερινά στα social media και σου κουνάνε και το δάχτυλο.

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, ενήλικες άνθρωποι -που δεν γνωρίζεις- θεωρούν πως έχεις την υποχρέωση να διαβάζεις τις ανοησίες που γράφουν στη σελίδα σου, και να τους μαθαίνεις με υπομονή ανάγνωση, ορθογραφία, τη σημασία των λέξεων, κατανόηση κειμένου, και άλλα τέτοια που οι άνθρωποι τα μαθαίνουμε στο δημοτικό.

Μπορείς να τους πεις πως είναι τέρμα ηλίθιοι. Μπορείς να τους μπλοκάρεις. Αυτό είναι καλύτερο γιατί γλιτώνεις χρόνο και δεν τους βρίσκεις ξανά μπροστά σου. Άσε που τους κάνεις και καλό, γιατί, αν τους μπλοκάρουν όλοι, παίζει να νιώσουν την ανάγκη να επιμορφωθούν, ώστε να πάψουν να είναι βούρλα.

Η Κατερίνα Μονογυιού είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της γενιάς της.

Αμόρφωτοι, κυνικοί, αλαζόνες, φιλόδοξοι, αδιάφοροι και με θράσος.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ