ΒΟΛΟΣ… ΠΙΤΕΣ-ΧΟΡΟΙ-ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ και ΜΑΙΔΑΝΟΣ!!

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Βρισκόμαστε αισίως στα μέσα Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτος 2020.

Οι κοπές πίτας, με απογευματινό τσάι και σνάκ, η βραδυνό χορό και ξεφάντωμα καλά κρατούν.

Ανάμεσα στις κοπές πίτας και τα έξτρα συμβαίνοντα, όπως παρουσιάσεις ποιητικών συλλογών, συναυλίες , βραβεύσεις και συναφή.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι ίδιοι άνθρωποι που πλαισιώνουν το κάθε σύλλογο και το Διοικητικό του Συμβούλιο. Συχνά – πυκνά όλα αδιάφορα και χωρίς ουσία.

Εκείνο όμως που αξίζει σχολιασμού σε κάθε εκδήλωση , είναι η παρουσία των επιφανών της περιοχής, με θέσεις στη Βουλή, στη Περιφέρεια , στο Δήμο, ή ακόμη και σε τοπικούς συλλόγους ελαχίστου αριθμού μελών.

Για τους εκπροσώπους όσων δεν μπορούν να παρευρεθούν λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων, για τους πολιτευτές ή για τους υποψήφιους που δεν εξελέγησαν, για τους συνοδούς, από συζύγους μέχρι και τριτοξαδέλφια, ούτε λόγος.

Σημαντική στιγμή της κάθε εκδήλωσης, η εκφώνηση χαιρετισμού εκ μέρους των παρευρισκομένων  επισήμων.

Ιδιοι άνθρωποι, ίδιες βαρύγδουπες εκφράσεις κλισέ, με ίδιες γραβάτες, χρυσαφικά και γκλίτερ.

Στα αθλητικά σωματεία τονίζουν τη παρουσία τους στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, δηλώνουν ότι θα είναι αρωγοί στο έργο τους και εύχονται υψηλές αθλητικές επιδόσεις και διακρίσεις.

Στους πολιτιστικούς συλλόγους, τονίζουν και συγχαίρουν το έργο τους, για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, γεγονός που θα υποστηρίξουν, με σκοπό να διατηρηθεί και  να παραδοθεί στις επόμενες γενιές η πολιτιστική συνείδηση.

Στους τοπικούς συλλόγους τονίζουν τη σημαντική συμβολή τους στη διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων και υπόσχονται τη στήριξή τους.

Κανείς δε δίνει σημασία, τι λένε όλοι αυτοί. Τους απασχολεί μόνον, το πρώτο πιάτο, να επιλέξουν το κυρίως πιάτο και να παραγγείλουν κρασιά και αναψυκτικά, που τα περισσότερα θα μείνουν στο τραπέζι, αν δε τα πάρουν για το σπίτι τους.

Σχολιάζεται μόνον η γυναικεία ενδυμασία και το χτένισμα των κυριών που κάθονται στα ένα ή δύο συνήθως τραπέζια των επισήμων, των V.I.P, μπροστά ακριβώς στη πίστα, για να φαίνονται από παντού.

Οι συνδαιτυμόνες  δεν αποδέχονται τη παρουσία τους, γιατί πρώτον, όπως λέγεται, δεν καταβάλουν το αντίτιμο της κάρτας εισόδου, αφού είναι καλεσμένοι και δεύτερον, μόλις κοπή η πίτα και απευθύνουν το χαιρετισμό τους, θεωρώντας ότι εκτέλεσαν το καθήκον τους, φεύγουν τρέχοντας για να σηκώσουν ύψωμα αλλού.

Ολοι αυτοί οι τύποι, είναι μέσα σε όλα, δεν αφήνουν γεγονός για γεγονός, αλλά η παρουσία τους δεν επέχει τη παραμικρή βαρύτητα και δεν προσδίδει τη παραμικρή αξία στην εκδήλωση, μιας και όλοι μας τους έχουμε πλέον συνηθίσει. Είναι οι λεγόμενοι μαϊδανοί !!

Πιστεύουν βαθύτατα ότι η συνεχής προβολή , σε κάθε είδους εκδήλωση, τους προσδίδει πόντους και ψήφους. Είναι πάντα παρόντες σε χορούς και πανηγύρια, αλλά απόντες σε επίλυση σοβαρών θεμάτων που απασχολούν και ταλανίζουν τη κοινωνία μας.

Στη παρουσία όλων αυτών στις κάθε είδους εκδηλώσεις , έρχεται να προστεθεί και η συχνότατη προβολή τους σε κάθε λογής μέσα επικοινωνίας.

Με τη συνεχή προβολή τους, τη διαφήμισή τους, ιδιαίτερα όσοι διαθέτουν και χρήμα, περνούν στο λαό, στη μάζα, στους ψηφοφόρους, την εικόνα που θέλουν. Εικόνα ελκυστική, ανθρώπινη και κοινωνικά ευαίσθητη.

Όλα αυτά έχουν στόχο και σκοπό τη ψήφο του καθενός μας.

Ας καταλάβουμε επιτέλους, μια συνεστίαση ενός σωματίου ή συλλόγου, θα είναι πιο όμορφη, πιο οικογενειακή και χωρίς τους V.I.P της περιοχής.

Η ατμόσφαιρα θα είναι πιο ζεστή , όταν όλοι οι συμμετέχοντες είναι συγκεντρωμένοι , γύρω από τη πίστα, χωρίς να περιμένουν την άφιξη των υψηλών προσώπων, για να ξεκινήσει η εκδήλωση και χωρίς να παραμένουν τα πρώτα τραπέζια , άδεια επί ώρες, μέχρι να φθάσουν οι επίσημοι, να ασπαστούν τους περισσότερους, να μοιράσουν χαμόγελα και  χτυπήματα στη πλάτη και να κάνουν ευτυχισμένους κάποιους κυρίους και κάποιες κυρίες που τις ασπάστηκε ο βουλευτής ή ο οποιοσδήποτε επίσημος.

Αλλά και στη συνέχεια άδεια και πάλι τα πρώτα τραπέζια, αφού οι επίσημοι , έκαναν το χρέος τους και έφυγαν για άλλες πίτες και συνεστιάσεις.

Καιρός να γυρίσουμε τη πλάτη σ΄ όλα αυτά. Οι άρχοντες και οι Διοικούντες, είναι για να υπηρετούν και να εξυπηρετούν το λαό. Να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Η πραγματική προσφορά και οι πραγματικές υπηρεσίες πραγματοποιούνται, σε άλλες αίθουσες, χωρίς χειροκροτήματα, λάμψη και τεμενάδες, υπό τους ήχους ορχήστρας.

Καλό θα ήταν η αλλαγή νοοτροπίας και εν πάσει περιπτώσει κάποιους που θεωρούν τον εαυτός τους, μέγα και αναντικατάστατο, κύριοι υπεύθυνοι, μαζέψτε τους, ή στη καλύτερη των περιπτώσεων, ΔΕΣΤΕ τους.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ που κυκλοφορεί στη πόλη και συζητά με συμπολίτες