ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤ΄ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Αντώνης Φορλίδας
Αμβέρσα
Η θλιβερή ελληνική εξωτερική πολιτική καί διπλωματία τής ανικανότητας, ανέδειξε ¨¨ Εθνάρχες ¨¨ πού μάς κατέστησαν γιουσουφάκια τού Ερντογάν καί ρεντίκολα τής διεθνούς σκηνής, έχει ώς εξής,

Μέ τό Πρακτικό της Βέρνης, το Νοέμβριο του 1976 μεταξύ Κ. Καραμανλή και Σ. Ντεμιρέλ, δεσμεύτηκαν οι δύο χώρες να μην προβούν σε έρευνα και εκμετάλλευση τυχόν κοιτασμάτων πετρελαίου πέρα από τα χωρικά ύδατα των 6 μιλίων, από τις ηπειρωτικές ακτές. ΕΘΝΑΡΧΗΣ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
Ακολούθησε η Συμφωνία του Νταβός το Φεβρουάριο του 1988 μεταξύ Α. Παπανδρέου και Τ. Οζάλ, με την οποία οι δύο χώρες συμφωνούν να περιορίσουν την ερευνητική τους δραστηριότητα για ανεύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου στην αιγιαλίτιδα ζώνη τους.
Δηλαδή, στην ουσία επαναβεβαίωσαν το Πρακτικό της Βέρνης.  ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Τον ίδιο χρόνο οι υπουργοί Εξωτερικών Κ. Παπούλιας και Μ. Γιλμάζ υπέγραψαν το Μνημόνιο της Βουλιαγμένης.
Σε αυτό προβλεπόταν η μη διεξαγωγή ασκήσεων, πτήσεων και άλλων δραστηριοτήτων στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, των εθνικών και των θρησκευτικών εορτών των δύο χωρών.
Το μνημόνιο αυτό το μοναδικό που δέσμευε την Τουρκία, το έγραψαν οι γείτονές μας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Στη συνέχεια ήρθε η Συμφωνία της Μαδρίτης,τον Ιούλιο του 1997, μεταξύ Κ. Σημίτη και Σ. Ντεμιρέλ, με την οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει «τα ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο και δεσμεύθηκε να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, όπως η άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων για έρευνες στην υφαλοκρηπίδα, επέκταση χωρικών υδάτων, κ.λπ.
Στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ελσίνκι, το Δεκέμβρη του 1999, η Ελλάδα δέχθηκε στο πλαίσιο της ενεργοποίησης της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας, την ύπαρξη προς διευθέτηση «συνοριακών διαφορών».
Μετά από αυτές τις σοβαρές υποχωρήσεις εξημερώθηκε άραγε το θηρίο;
Απεναντίας του άνοιξε περισσότερο η όρεξή και επιδιώκει τώρα χωρίς προφάσεις να αναθεωρήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης και ποιος ξέρει τι άλλο θα μας ξεφουρνίσει, στο άμεσο μέλλον.
Η Ιστορία είναι αμείλικτη καί πρέπει νά διδάσκεται όπως πραγματικά είναι καί όχι όπως μάς τήν πασάρουν.
Τιμούμε σάν εθνικούς ήρωες τούς δολοφόνους τού Καποδίστρια ,εργολάβους τής οικογένειας Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη καί μάλιστα εικόνες τους κοσμούν τίς σχολικές μας αίθουσες καί ηρωποιούμε άχρηστους πολιτικούς ντενεκέδες αναγορεύοντάς τους σάν Εθνάρχες.