ΒΡΑΖΕΙ ΟΛΗ η ΕΛΛΑΔΑ για την ΤΡΕΜΑΜΕΝΗ ΜΠΑΜΠΟΓΡΙΑ – «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ τον ΧΑΦΤΑΡ. ΛΥΣΗ ΥΠΕΡ των ΤΟΥΡΚΩΝ» ΑΠΑΙΤΕΙ η ΦΟΝΙΣΣΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν η  απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου κυράρχησε το θέμα της Λιβύης αλλά και η πορεία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Αφού οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης ενίσχυσης των διπλωματικών προσπαθειών για την επίλυση της κρίσης στην Λιβύη, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η τρεμάμενη κ@λόγρια που εξολόθρευσε την πατρίδα μας, απαίτησε να σταματήσει την προέλασή του ο στρατάρχης Χαφτάρ και τάχθηκε ξανά υπέρ του Ερντογάν όπως τόσες φορές στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, η Μέρκελ πίεσε τον Ρώσο πρόεδρο να προχωρήσει σε ενέργειες ότι ο Χαφτάρ «να σταματήσει την επίθεσή του στην Τρίπολη, μέχρι την διάσκεψη για τη Λιβύη  στο Βερολίνο στις 15 Ιανουαρίου».

Σε αυτή θα επιχειρηθεί να βρεθεί «πολιτική λύση» στο πρόβλημα της Λιβύης, αλλά μόνο σύμφωνα με όσα επιθυμεί η Άγκυρα και το φιλότουρκο καθεστώς της Τρίπολης.

Άγνωστο είναι τι της απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος.