ΤΟΡΠΙΛΕΣ ΠΟΥΤΙΝ! ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ «ΨΗΤΟ» τον ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΕΑΝ ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ τον ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ

Οι τουρκικές αρχές ανησυχούσαν ότι οι Ρώσοι είχαν σχεδιάσει να ανατινάξουν το παλάτι του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως αντίποινα για την κατάρρευση του ρώσικου βομβαρδιστικού τύπου Sukhoi Su-24M που επιχειρούσε κατά Σύριων Τουρκμένων ανταρτών στη βόρεια Συρία, στις 24 Νοεμβρίου 2015.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται σε έγγραφο μυστικών πληροφοριών της Τουρκίας που περιήλθε στην κατοχή της ιστοσελίδας Nordic Monitor.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο που έλαβε η Διεύθυνση Πληροφοριών Σήματος του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών της Τουρκίας (MITSIB), οι Ρώσοι σχεδίαζαν να πετάξουν τα αεροπλάνα «με ένα βαρύτερο φορτίο από το συνηθισμένο».

Στις 3 Δεκεμβρίου καταγράφεται συζήτηση αξιωματούχων που μιλούσαν για μία συνάντηση στις 30 Δεκεμβρίου 2015 στη ρωσική αεροπορική εταιρεία Hmeimim Airbase νοτιοανατολικά της πόλης Latakia, μεταξύ ενός ρωσικού στρατηγού που ορίστηκε ως Σεργκέι και ενός άλλου άγνωστου αξιωματικού από τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Συρίας. Ο Ρώσος στρατηγός αναμενόταν να έρθει από την περιοχή Kessab της Συρίας που βρίσκεται στο διοικητικό κέντρο Λατακίας της βορειοδυτικής Συρίας.

Το θέμα της συζήτησης σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ήταν η φόρτωση των ρωσικών αεροσκαφών SU-22 και SU-34 με «το βαρύτερο φορτίο» και ο Ρώσος στρατηγός αναμενόταν να ενημερώσει τη συριακή πλευρά για τους στόχους στους οποίους θα χρησιμοποιηθεί.

Στη συνομιλία σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφηκε η ακόλουθη φράση που η τούρκικη κυβέρνηση θεωρεί ως απόδειξη των ρώσικων σχεδίων για επίθεση στο παλάτι του Ερντογάν: «Θα φορτώσουμε πυρομαχικά σε αυτό που θα βγει έξω. Θα προστεθούν επίσης βόμβες και όλα θα πάνε στο παλάτι του Ερντογάν».