ΣΟΚ ΛΑΡΙΣΑ!! ΚΑΘΕΙΡΞΗ 11 ΕΤΩΝ σε 74ΧΡΟΝΟ ΒΟΛΙΩΤΗ…. ΑΣΕΛΓΟΥΣΕ σε ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΝΗΨΙΕΣ του!! ΘΑ ΕΚΤΙΣΕΙ την ΠΟΙΝΗ στο ΣΠΙΤΙ…

Ποινή κάθειρξης 11 ετών, την οποία θα… εκτίσει στο σπίτι του, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας σε έναν  Βολιώτη, που σήμερα είναι ηλικίας 74 ετών, και που βρισκόταν στη φυλακή, καθώς πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 19 ετών για κατάχρηση σε ασέλγεια με ανήλικο κάτω των 14 ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα, που ορίζει ότι οι άνω των 70 ετών μπορούν να εκτίσουν την ποινή τους στο σπίτι, το ΜΟΔ Λάρισας, που εκδίκασε προχθές την υπόθεση κατ’ έφεση, αποφάσισε κατ’ οίκον εκτέλεση της ποινής.

Ο κατηγορούμενος που είναι 74 χρονών, είχε καταδικαστεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Τρικάλων τον Ιούνιο του 2018 σε κάθειρξη 22 ετών, χωρίς ελαφρυντικά, με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.

Την Παρασκευή η υπόθεση εκδικάστηκε κατ’ έφεση στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, που του αναγνώρισε ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς του μετά την πράξη του και παρά την πρόταση του εισαγγελέα έδρας ότι οι κατηγορίες με τον νέο Κώδικα είναι πλημμέλημα, το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Η συνολική ποινή που ο 74χρονος καταδικάστηκε είναι κάθειρξη 11 ετών και η υπεράσπιση ζήτησε από το Δικαστήριο κατ’ οίκον εκτέλεση ποινής, καθώς πρόκειται για άτομο πάνω των 70 ετών, όπως ορίζει ο Ποινικός Κώδικας, που δέχτηκε τελικά το Δικαστήριο.

Ο 74χρονος σήμερα, κατηγορούνταν ότι το καλοκαίρι του 2013, προέβη σε ασελγείς πράξεις εις βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών, των οποίων ήταν μακρινός θείος, τα οποία έπαιρνε μαζί του για μπάνιο, μαζί με τα εγγόνια του και ασελγούσε σε βάρος τους για το διάστημα από το 2013 ως το 2015.

Οι πράξεις ασέλγειας ήταν επαναλαμβανόμενες σε περιοχή κοντά στο εξοχικό σπίτι των οικογενειών σε περιφερειακό δήμο της Μαγνησίας και τα κορίτσια ήταν ξαδέλφια (παιδιά δύο αδελφών) και τότε είχαν ηλικίας 8, 9, 10 και 12 χρονών.