ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΒΟΛΟΥ… ΕΥΓΕ στον ΚΩΣΤΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ! ΕΛΑΒΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ και ΡΥΘΜΙΣΕ τις ΟΦΕΙΛΕΣ του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Την πιστοποίηση που ήταν απαραίτητη για τη λήψη επιχορηγήσεων έλαβε το Ορφανοτροφείο Βόλου, όπως ανακοίνωσε σήμερα (5-11-2019) ο πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Κώστας Θεοδώρου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Οπως χαρακτηριστικά είπε, τα έσοδα που αναμένονται από τις επιχορηγήσεις υπολογίζονται στα 30.000 ευρώ ετησίως, ποσό ιδιαίτερα σημαντικό που θα συμβάλει στη βελτίωση των οικονομικών του Ορφανοτροφείου.

Επιπροσθέτως, ο κ. Θεοδώρου έκανε γνωστό ότι η Διοίκηση του Ιδρύματος προχώρησε σε ρυθμίσεις με το ΙΚΑ και την Εφορία, ύψους 220.000 ευρώ και 140.000 ευρώ αντίστοιχα, γεγονός που σημαίνει ότι στο εξής το Ορφανοτροφείο θα μπορεί να λαμβάνει φορολογική ενημερότητα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Ιδρύματος αναφέρθηκε στην πρόθεση της Διοίκησης να προχωρήσει η ανανέωση του προσωπικού του, με προσλήψεις που θα γίνουν και θα αφορούν νέους με ανώτερες και ανώτατες σπουδές.

Ο κ. Θεοδώρου έκανε ακόμη λόγο για πόλεμο που – όπως είπε – δέχτηκε ο ίδιος και το ίδρυμα με μπλοκάρισμα λογαριασμών και δικαστικές αποφάσεις, ενώ αναφέρθηκε σε εκδότες που – όπως υποστήριξε – προσπάθησαν να τον λοιδορήσουν, λόγω του αντιμπεϊκού τους μένους.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πήγε στο Ορφανοτροφείο για να κάνει πολιτική καριέρα, αλλά από το ενδιαφέρον του για τα ορφανά παιδιά και για το χρέος που είχε απέναντι στους ευεργέτες, τις φωτογραφίες των οποίων βρήκε στο υπόγειο και έβαλε ήδη σε περίοπτη θέση στον διάδρομο του ιδρύματος.