ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ και ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ για το ΑΓΑΛΜΑ του ΜΥΘΙΚΟΥ ΙΑΣΩΝΑ στην ΠΑΡΑΛΙΑ του ΒΟΛΟΥ

Xθές 20/11/2019
Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Κα ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ ΔΩΡΟΘΕΑ, στο γραφείο της, όπου διεξοδικά συζητήσαμε για την εξεύρεση Κονδυλίου κατασκευής Αγάλματος του Ιάσωνα που θα τοποθετηθεί στο παραλιακό μέτωπο του Βόλου ακριβώς μπροστά από το χώρο ελλιμενισμού της Μυθικής ΑΡΓΟΥΣ !
Ήδη με την Αμέριστη εθελοντική βοήθεια δυο εξεχόντων Καθηγητών Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχουμε εγκεκριμένο το αρχιτεκτονικό σχέδιο του χώρου εγκατάστασης και από την Αρχιτεκτονική επιτροπή του ΤΕΕ (27/6/19 Συνεδρίαση Νο 13).
Προηγήθηκε επίσκεψη μας στον Νέο Υπουργό Ναυτιλίας Κο Πλακιωτάκη και πλήρης ενημέρωση του για το εγχείρημα !
Ο Υπουργός συμφώνησε απόλυτα για την ανάγκη ολοκλήρωσης του εγχειρήματος και μας παρέπεμψε στον Περιφερειάρχη Κο Αγοραστό Κων/νο!
Ακολουθώντας τη σωστή διαδικασία ενημέρωσης, συναντήθηκα σήμερα με την Κα ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ ΔΩΡΟΘΕΑ, η οποία είναι θετική για το εγχείρημα και θα ενημερώσει τον Περιφερειάρχη  σχετικά !
Αναφέρω ότι από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΛΒ είχαμε την θετική στάση και την ανάληψη του κόστους για τη διευθέτηση του χώρου εγκατάστασης του Αγάλματος και  περιμένω βέβαια να επιβεβαιωθεί και από τη νέα διοίκηση την οποία έχω σχετικά ενημερώσει και κατά βάσιν  είναι θετική !
Όλα λοιπόν δείχνουν να προχωρούν αργά μεν αλλά σταθερά !
Το άγαλμα θα γίνει και παράλληλα με τη ολοκλήρωση του Μουσείου της ΑΡΓΟΥΣ ,θα απογειώσει την πόλη μας και είναι απόλυτα σίγουρα ότι πλέον ο Βόλος θα είναι Νο 1 προορισμός !
Συνεχίζω
Ντοκος Νικος
Σύμβουλος ΔΚ Δήμου Βόλου
Μελος επιτροπής ολοκληρωσης Μουσείου
Αργους.