ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΠΑΡΙΣΑΙΝΑ «ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ»

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Πανό ανήρτησαν οι «ελεύθεροι»,  ασυνείδητοι κατασκηνωτές της γνωστής παραλίας Παρίσαινας οι οποίοι με την ανοχή, τη παγερή αδιαφορία και τη προκλητική στάση της εκάστοτε δημοτικής αρχής του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου καταλαμβάνουν κάθε χρόνο τη παραλία με το έτσι θέλω, γνωρίζοντας βέβαια ότι το χέρι του νόμου δύσκολα θα τους αγγίξει.

Η κατάσταση είναι κυριολεκτικά ανεξέλεγκτη .
Η έλλειψη οικολογικής συνείδησης αποδεικνύεται καταστροφική για τη φύση.
Πετούν τα αποφάγια τους στην άμμο,θάβουν κουτάκια αλουμινίου και άλλα σκουπίδια μέσα σ αυτήν,γεμίζουν με καρβουνιά τις αμμουδιές απ τις φωτιές που ανάβουν ,ανενόχλητοι ακόμα και σε μέρες υψηλής επικινδυνότητας , φωνασκούν και θορυβούν και βέβαια αφοδεύουν στις «υπαίθριες κοινόχρηστες τουαλέτες» αφήνοντας πίσω τους έναν σκουπιδότοπο  και χρησιμοποιημένα χαρτιά υγείας.

Η δημοτική αρχή νίπτει τας χείρας της ,σφυρίζει προκλητικά αδιάφορα δηλώνοντας πως όταν γίνονται επιχειρήσεις της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου πρόκειται για επιχειρήσεις του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και όχι για την παράνομη κατασκήνωση ,(δήλωση του κ. Κουτσάφτη στις 21.8.2018 στο Volos ΕΡΤ.gr)
Το γεγονός ότι στη Παρίσαινα ,που σημειωτέον ανήκει στο δίκτυο ΝATURA,κατασκηνώνουν εκατοντάδες άτομα Έλληνες και ξένοι, από όλες τις «φυλές του Ισραήλ», έφηβοι που μεθάνε και κάνουν χρήση ουσιών μέχρι λιποθυμίας, αφοδεύουν απανταχού ανενόχλητοι ,θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αλλοιώνουν και  ρυπαίνουν το περιβάλλον, υποβαθμίζουν τη περιοχή εδώ και χρόνια φαίνεται πως δεν ενδιαφέρει κανέναν.
Ο κος Κουτσάφτης πρόσφατα,στις προεκλογικές του ομιλίες τόνισε επανειλλημένα πως δύο είναι οι πηγές  εσόδων για τη περιοχή: οι αγρότες και ο τουρισμός!!!

Και αναρωτιέται κανείς ….
Αυτόν τον τουρισμό άραγε εννοούσε ;;;
Αυτά τα χάλια; Αυτές τις εικόνες ντροπής;
Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ;
Είναι ξεκάθαρος πλέον ο λόγος της επιδεικτικής απουσίας του…
Δεν τρώμε άλλο κουτόχορτο.
Οι μόνοι που έχουν κέρδος και υποθάλπουν αυτή τη κατάσταση είναι οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες με τα περίπτερα, μίνι μάρκετ, κρεπερί , καφετέριες,ταβέρνες κλπ…
Πάνω από το καλό του τόπου λοιπόν μπαινουν τα οικονομικά συμφέροντα όλων αυτών ,
γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η αδράνεια του Δημάρχου και των συνεργατών του.
Ας μην υποτιμάνε  λοιπόν  τη νοημοσύνη μας.
Αντιλαμβανόμαστε πλέον τι παίζεται πίσω από τις πλάτες μας…
Είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί ,
είναι ο απόλυτος εμπαιγμός αλλά….
Δεν προτιθέμεθα πλέον να το δεχτούμε .
Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια.
Η ακεραιότητα της φύσης είναι υπόθεση όλων μας!
Είναι το χρέος μας στις επόμενες γενιές!