Συνελήφθη ο «ΝΕΝΕΣ», μέλος της σπείρας των ΡομάΈνα από τα βασικά μέλη της περίφημης συμμορίας των Ρομά που πριν από τρία χρόνια εξαρθρώθηκε από την αστυνομία, συνέλαβαν και πάλι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Πρόκειται για έναν 36χρονο  που ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «ΝΕΝΕΣ» και όπως φαίνεται συνέχισε την δράση του μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τα κρατητήρια. Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ένα από τα μέλη της σπείρας που από τον Δεκέμβριο του 2018 πήγαιναν σε υποκαταστήματα τραπεζών παριστάνοντας τους πελάτες. Εντόπιζαν άτομα που πραγματοποιούσαν αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών και όταν έφευγαν, ειδοποιούσαν τους συνεργούς τους, που περίμεναν έξω από τις τράπεζες.

Το κόλπο της συμμορίας στη συνέχεια εξελισσόταν ως εξής… Χρησιμοποιώντας μικρούς αναδιπλούμενους σουγιάδες και μεταλλικά σύρματα προκαλούσαν φθορές ή έσκιζαν τα ελαστικά των αυτοκινήτων που επέβαιναν οι ανυποψίαστοι οδηγοί και αφαιρούσαν τις τσάντες με τα χρηματικά ποσά χωρίς εκείνοι να προλάβουν να αντιδράσουν. Επίσης, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κινητά τηλέφωνα, όχι τελευταίας τεχνολογίας, αλλά πολύ μικρά σε μέγεθος ώστε να μπορούν εύκολα να τα κρύψουν αλλά και να τα «ξεφορτωθούν» σε πιθανό έλεγχο. Ήταν τα λεγόμενα «επιχειρησιακά» τηλέφωνα επικοινωνίας

Θύμα της συμμορίας και γνωστός εφοπλιστής

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οχήματα και μία περίπτωση ληστείας στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βούλας, του Κορωπίου, της Ηλιούπολης και της Κηφισιάς. Ανάμεσα τους και ο υπάλληλος γνωστής ναυτιλιακής εταιρείας από τον οποίο τα μέλη της σπείρας κατάφεραν να αρπάξουν 50 χιλιάδες ευρώ που μόλις είχε κάνει ανάληψη από τράπεζα ώστε να πληρωθούν υποχρεώσεις προς τρίτους. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά ονόματα εφοπλιστών των νοτίων προαστίων καθώς πριν από χρόνια είχε και πάλι βρεθεί στο στόχαστρο κακοποιών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρία άτομα ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον δύο συνεργοί τους.

Ζougla Newsroom


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 08:18

Πηγή: zougla.gr