Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εντοπίστηκε δε σχετίζεται με τις επιθέσεις τoυ ΜαρτίουΗ αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας διευκρίνισε σήμερα ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ του εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίστηκε χθες Τρίτη στο Κράιστσερτς και του μακελειού της 15ης Μαρτίου στο οποίο σκοτώθηκαν 50 μουσουλμάνοι σε δύο τεμένη από έναν Αυστραλό ακροδεξιό.

Η αστυνομία συνέλαβε χθες έναν 33χρονο άνδρα αφού εντόπισε ένα ύποπτο δέμα και πυρομαχικά σε ένα άδειο οικόπεδο στη συνοικία Φίλιπσταουν του Κράιστσερτς.

Εναντίον του άνδρα απαγγέλθηκαν σήμερα από δικαστήριο κατηγορίες για κατοχή εκρηκτικών, πυρομαχικών και όπλων, εξήγησε η αστυνομία.

«Δεν αναζητούμε κανένα άλλο πρόσωπο σε σχέση με το συμβάν αυτό», δήλωσε ο επιθεωρητής Κόρι Πάρνελ σε ανακοίνωσή του. «Δεν υπάρχει καμία γνωστή σύνδεση μεταξύ του 33χρονου άνδρα και των επιθέσεων της 15ης Μαρτίου στο Κράιστσερτς», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Νέας Ζηλανδίας, ο άνδρας ονομάζεται Τζέι Μάικλ Χάρντινγκ- Ρέριτι και του απαγγέλθηκαν μεταξύ άλλων κατηγορίες για κατοχή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, εκρηκτικών σε υγρή μορφή και ενός πυροκροτητή. Έχει τεθεί υπό κράτηση μέχρι τις 6 Μαΐου που θα παρουσιαστεί ξανά ενώπιον δικαστηρίου.

Το Κράιστσερτς εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις επιθέσεις της 15ης Μαρτίου.

Χθες η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας είχε ανακοινώσει ότι «εντόπισε ένα δέμα που περιείχε συσκευή η οποία πιστεύεται ότι είναι εκρηκτικός μηχανισμός και πυρομαχικά σε άδειο οικόπεδο (…) στο Κράιστσερτς».

Ομάδα πυροτεχνουργών κατέστησε το δέμα ασφαλές και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019, 10:17

Πηγή: zougla.gr