Μεγάλη άσκηση ετοιμότητας για φυσικές καταστροφέςΤριήμερη άσκηση αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, σε πραγματικές συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί από αύριο Παρασκευή, 31 Μαΐου, έως και την Κυριακή, 2 Ιουνίου, από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αθήνας (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) του Δήμου Αθηναίων, στο πρώην στρατόπεδο Αμυγδαλέζας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τους Δήμους Αχαρνών και Αιγάλεω.

Η κοινή άσκηση θα πραγματοποιηθεί για την αντιμετώπιση κρίσεων που προκύπτουν ως συνεπεία φυσικών καταστροφών (π.χ. σεισμοί), ενώνοντας εθελοντές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με σκοπό την προστασία του πολίτη, εντός και εκτός της χώρας. Η άσκηση πεδίου θα περιλαμβάνει κατασκήνωση στρατοπέδου, εγκατάσταση κέντρου επιχειρήσεων για τον συντονισμό του δυναμικού, ιατρική σκηνή πρώτων βοηθειών, κουζίνα για τη σίτιση των εθελοντών σε πραγματικό χρόνο, μονάδα πρώτων βοηθειών, μετεωρολογική μονάδα, τμήμα τηλεπικοινωνιών και εντοπισμού εθελοντών.

H Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε με κύριο σκοπό την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών από φυσικές καταστροφές, τη διοργάνωση εξειδικευμένων δραστηριοτήτων και την εκπαίδευση νέων εθελοντών.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, 14:46

Πηγή: zougla.gr