ΒΟΛΟΣ…. Ένα Σαββάτο πρωί..

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Σαββάτο  πρωί , 4-5-2019, στη λαϊκή στη Γιάννη Δήμου…

Πορτοκάλια, ζουμερές φράουλες, μπανάνες φώναζε και διαφήμιζε ο παραγωγός-έμπορος, ζύγιζε, έδινε ρέστα σε πέντε ή έξι άτομα που ψώνιζαν , αλλά συγγενής  (δήλωνε ποιος είναι) υποψήφιου δημοτικού συμβούλου , μοίραζε κάρτες και εκεί…..

Μιλούσε, χειρονομούσε, ίδρωνε, αλλά εκεί……

Ηθελε οπωσδήποτε να πεί, να αναλύσει , να τεκμηριώσει την άποψή του και εν τέλει να την επιβάλλει, στο μικρό μεν, αδιάφορο δε ακροατήριό του, όπως άκουγα και καταλάβαινα από το διπλανό πάγκο, στον οποίο ψώνιζα.

—-Πρέπει οπωσδήποτε να πάμε σε δεύτερη Κυριακή , έλεγε τη στιγμή που ως πελάτης και εγώ, στάθηκα στο πάγκο για τις ομολογουμένως ωραιότατες φράουλες.

—Για πιο λόγο ρώτησα…

Σκέφτηκε ότι μάλλον τσίμπησε δεκτικό άτομο , κατ αρχήν να τον ακούσει και κατά δεύτερον  ψηφοφόρο.

—Να σας εξηγήσω…. Λέω στους κυρίους εδώ και τις κυρίες, ότι έφθασε η ώρα που φεύγει ο ακατονόμαστος . Ο πολύς κόσμος το έχει καταλάβει και θα ψηφίσει εναντίον του, θα ψηφίσει για Δήμαρχο  τον ………………..Ομως επειδή υπάρχουν και κάποιοι που έχουν μείνει στα λαμπάκια και επειδή τη πρώτη Κυριακή, μπορεί να είναι και πρώτος , πρέπει να είμαστε εμείς τη δεύτερη Κυριακή. Ολοι οι σύμβουλοι είναι μορφωμένοι, επιστήμονες και θα αλλάξουν τη πόλη.

Εχουμε τη δύναμη, θα διαβουλευτούμε με τους πολίτες, θα εξετάσουμε όλα τα προβλήματα, θα συναποφασίσουμε με τον κόσμο, θα………………

—Μπα νομίζω, είπα, δεν θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή. Αλλά και να υπάρξει , μάλλον θα είναι η κυρία που είναι υποψήφια .

—Μα αυτή είναι ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, φώναξε λες και τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα.

—Και δεν είστε εσείς καθαρά κομματική υποψηφιότητα;; Αρνείστε το κόμμα που σας στηρίζει;;

Κοκκίνησε, θύμωσε, αλλά δεν το έδειξε.

Χαμογέλασε και φεύγοντας είπε.

— Εντάξει φίλε μου, ψήφισε ΜΠΕΟ, ψήφισε για να πάνε και άλλα χρόνια χαμένα για τη πόλη, ψήφισε τοξικά περιβάλλοντα . Δεν  ενδιαφέρεσαι για τον αθλητισμό και το πολιτισμό. Δε σε νοιάζει να αποκτήσει ο Βόλος το όνομα που του αξίζει. Επιζητείς το μαύρο σκοτάδι , τη ρύπανση της ατμόσφαιρας , τη βρωμιά στις γειτονιές και άλλα που ακριβώς δεν θυμάμαι ..

Το μεσημέρι στο τραπέζι, συζήτησα το συμβάν με τη γυναίκα μου και γελούσαμε.

Μου είπε η γυναίκα μου: Βρέ γλυκέ μου, μετά τα ψέματα που γράφτηκαν για το ΕΑΚ, για τα αδέσποτα, περίμενε και άλλα φτηνά κακόγουστα αφηγήματα εναντίον του Μπέου.

Ενθουσιάστηκα, πρώτον γιατί εισέπραξα το γλυκέ μου, δεύτερον γιατί η γυναίκα μου παρακολουθεί τα δημοσιεύματα και το κυριότερο γιατί πρώτη φορά συμφωνούμε απόλυτα και  για τη ψήφο μας στο Μπέο και για το ότι είναι ο καλύτερος Δήμαρχος.

Επίσης συμφωνούμε  για την αλλαγή της πόλης, για την απλότητά του και ότι ακόμη σε μια θητεία, που οι Βολιώτες του χρωστούν, ο Βόλος δεν θα θυμίζει σε τίποτα το Βόλο επί προηγούμενων Δημάρχων.

Δεν σταματούσε η γυναίκα μου να αραδιάζει τα έργα και τις ημέρες Μπέου.

Κάπου δεν άκουγα, γιατί όλα αυτά που έλεγε τα ήξερα καλύτερα , αλλά με συνέφερε, πιάνοντας το μπράτσο μου και λέγοντας :  όλοι αυτοί ,<< αφού πιάνονται για λιοντάρι, γιατί γαυγίζουν σα σκυλί>> ::

Σκέφθηκα ότι οι αντιπολιτευόμενοι το Μπέο, με τις διαβουλεύσεις και τις συναποφάσεις που ευαγγελίζονται , θέλουν τεχνηέντως, να επιβάλλουν τη πλάνη και τη θανάσιμη ψευδαίσθηση στους ψηφοφόρους, πως εκπροσωπούνται και πως η θέλησή τους κυβερνά .

Το θέμα όμως είναι , πως κάποιοι πολίτες αρέσκονται και πιστεύουν στις κενές περιεχομένου και ουσίας, σπουδαιοφανείς ορολογίες που εφορμούν στο λεξιλόγιό μας και κατά τη γνώμη μου υποτιμούν τη στοιχειώδη νοημοσύνη μας.

Γλυκιά μου , της λέω, για να ανταποδώσω , δεν θα παγιδευτούν οι Βολιώτες !!!

Δεν θα ψηφίσουν αυτούς που αναφέρονται με θράσος και αλαζονεία, συνεχώς στα καλά άλλων πόλεων, Ελληνικών ή ξένων, που μιλούν για ξεπεσμό της δημοτικής αρχής, για απέραντη μαυρίλα, για κακοδιαχείριση,  για υποκουλτούρα και άλλα.

Ο Βόλος θα εκλέξει Δήμαρχο τη πρώτη Κυριακή των εκλογών, για να καταστεί η μοναδική πόλη, πανελληνίως ,που δεν θα την επηρεάσουν τα προβλήματα που θα προκύψουν με το Κλεισθένη.

Θα στείλουν ηχηρό μήνυμα, σε αυτούς που είπαν ψέματα για να καταλάβουν την εξουσία και να δημιουργήσουν γερό κομπόδεμα . Πρέπει από τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών, οι κυβερνώντες να πάρουν το μάθημά τους , από όλους αυτούς που εξαθλίωσαν .

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΛΟΥ τη Κυριακή 26 Μαίου 2019 , ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ !!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ που κυκλοφορεί στη πόλη και συζητά με συμπολίτες.