Τραμπ κατά Ευρωπαίων για το θέμα των τζιχαντιστών κρατουμένων στη ΣυρίαΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε σήμερα εναντίον των Ευρωπαίων συμμάχων του, καθώς, όπως είπε, «αρνούνται» να επαναπατρίσουν τους υπηκόους τους που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των μαχών με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

«Αποφάσεις λαμβάνονται σχετικά με την τύχη που πρέπει να επιφυλάξουμε σε αυτούς τους επικίνδυνους κρατούμενους. Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν βοηθούν καθόλου, παρά το γεγονός ότι όλο αυτό έγινε σε μεγάλο βαθμό προς όφελός τους. Αρνούνται να πάρουν πίσω τους κρατούμενους που προέρχονται από τις χώρες τους. Όχι καλό!» έγραψε ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

Σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, «1.800 κρατούμενοι του ISIS κρατήθηκαν όμηροι στις τελικές μάχες μας για την καταστροφή, σε ποσοστό 100%, του Χαλιφάτου στη Συρία».

Οι κρατούμενοι παραμένουν σε στρατόπεδα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι κι αποτελούν τον βασικό σύμμαχο του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών.

Κούρδοι αξιωματούχοι προειδοποιούν εδώ και μήνες ότι τα στρατόπεδα είναι υπερπλήρη και είναι δύσκολο να λειτουργήσουν, την ώρα που πολλοί από τους κρατουμένους συνεχίζουν να διατυπώνουν εξτρεμιστικές ιδέες και παραμένουν απειλή.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2019, 21:36

Πηγή: zougla.gr