Σφοδρή επίθεση Τζουμάκα στο Πρώτο Θέμα: «Είστε πουλημένοι, δεν είστε σοβαροί» (audio)

 

Επίθεση στους δημοσιογράφους και στο Πρώτο Θέμα έκανε ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας με αφορμή την απόφασή του να συνταχθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Χαρακτηριστικό της στάσης του κ. Τζουμάκα ήταν η απάντησή του στην πρώτη ερώτηση που του έγινε από τον δημοσιογράφο Μάκη Πολλάτο ο οποίος μετέφερε ερώτημα ακροατή «γιατί έλειπε ο Κίμων Κουλούρης, δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της πλατιάς απεύθυνσης;». «Γιατί δεν είστε σοβαρός!» ήταν η απάντηση του Στέφανου Τζουμάκα.

«Υπάρχουν λούμπεν στη χώρα» συνέχισε με ειρωνικό ύφος ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ χωρίς να δίνει απαντήσεις επί της ουσίας.

Ο κ. Τζουμάκας απαίτησε, μάλιστα, βγάζοντας πόρισμα για τις απόψεις των ακροατών «ρωτήστε πολιτικά και όχι ξεκατινιάσματα της γειτονιάς».

«Προσβολές και καλαμπουράκια, όχι» συνέχισε στο ίδιο ύφος αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί της παρουσίας του στην εκδήλωση στην οποία έδωσαν το «παρών» από πρώην στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου, μέχρι τον Θανάση Θεοχαρόπουλο που διέλυσε τη ΔΗΜΑΡ για να πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Έλενα Κουντουρά που έμεινε στην κυβέρνηση μετά το διαζύγιο με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.

Όταν ρωτήθηκε, δε, να ανακαλέσει πόσα χρόνια ήταν υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ο Στέφανος Τζουμάκας αφού στην αρχή κόμπιασε, μετά απάντησε «ελάχιστα» και στη συνέχεια αναρωτήθηκε «θα σοβαρευτείτε;».

Απαξιώνοντας για δεύτερη φορά ερώτημα των ακροατών που τον κάλεσαν να απαντήσει στο «πού θα βάλετε υποψηφιότητα;», ο κ. Τζουμάκας απάντησε με ειρωνικό ύφος, ξανά, «δεν σας απαντώ, όταν σοβαρευτείτε θα σας απαντήσω».

Μην αντέχοντας, τέλος, τις ερωτήσεις για το αν η υποτιθέμενη ανανέωση του ΠΑΣΟΚ θα γίνει με πρόσωπα που εφάρμοσαν μνημονιακές πολιτικές (όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου) και τον ίδιο, ο κ. Τζουμάκας, χωρίς και πάλι να δίνει απαντήσεις, αφού ούρλιαξε «ναι, με μένα, δεν ψήφισα, δεν εφάρμοσα, είστε πουλημένοι» έκλεισε το τηλέφωνο.

Πηγή: topontiki.gr