Σκηνικό Ειδομένης έξω από το κέντρο φιλοξενίας -Κατασκήνωσαν πρόσφυγες, επεισόδια με τα ΜΑΤ [εικόνες & βίντεο]

Σε σκηνές -και ανάβοντας φωτιές για να ζεσταθούν- διανυκτέρευσαν περίπου 500 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και οικογένειες με μικρά παιδιά, οι οποίοι κατασκήνωσαν έξω από το κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών, φέρνοντας μνήμες απο τα θλιβερά σκηνικά που είχαν σημειωθεί στην Ειδομένη το 2016.

Η νύχτα πέρασε ήσυχα χωρίς να δημιουργηθεί κάποια νέα ένταση, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας έφτασαν στο σημείο επιπλέον 200 πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης, οπότε και άρχισαν να συρρέουν στην περιοχή οι πρόσφυγες, ανταποκρινόμενοι σε ένα διαδικτυακό κάλεσμα, δημιουργήθηκε ένταση με αποτέλεσμα να γίνει μία προσαγωγή, να συλληφθεί ένας 37χρονος Ιρακινός για αντίσταση και απόπειρα σωματική βλάβης και ένας αστυνομικός να τραυματισθεί.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη που έχει κλείσει περιμετρικά την περιοχή, καθώς οι πρόσφυγες έχουν δηλώσει ότι πρόθεσή τους είναι να μεταβούν στα σύνορα.

Οι πρόσφυγες κατασκήνωσαν έξω από τη δομή φιλοξενίας

Όπως ανέφεραν πάντως χθες, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, «δυστυχώς κάποιοι από τους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε δομές στη Βόρεια Ελλάδα, παρασύρθηκαν από την παραπληροφόρηση που κυκλοφορούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσω κοινωνικών δικτύων παρά τις προειδοποιήσεις από τις διοικήσεις των δομών». 

Οι ίδιες πηγές κάλεσαν τους επωφελούμενους «που ακολούθησαν το ανεύθυνο κάλεσμα για πορεία προς τα σύνορα να επιστρέψουν στις δομές φιλοξενίας και σε καμία περίπτωση να μην ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας.

εικόνες-βίντεο: grtimesΠηγή: iEfimerida.gr