Πυρά Αντωνόπουλου κατά πάντων για την εμπλοκή του στη «μαφία των φυλακών»

Ομαδικά «πυρά» εκτοξεύει ο προφυλακισμένος  δικηγόρος για την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών» Γιώργος Αντωνόπουλος.  Αρνούμενος τη δική του εμπλοκή στην υπόθεση, ο κατηγορούμενος δικηγόρος επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση, στρέφοντας τα βέλη του κατά πάντων. Κυρίως όμως σε βάρος του καταδικασθέντος στο σκάνδαλο των εταιρειών Energa-Hellas Power, Αριστείδη Φλώρου ο οποίος, θεωρεί, ότι βρίσκεται πίσω από το αυτό το «βρώμικο παρασκήνιο», με στόχο να «πλουτίσουν» κάποιοι σε βάρος του.

Μέσω του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια  που έδωσε συνέντευξη Τύπου, ο προφυλακισμένος δικηγόρος χαρακτηρίζει την υπόθεσή του μία από τις μεγαλύτερες «δικαστικές πλάνες». Όλα τα στοιχεία μάλιστα που έχει στη διάθεσή του, περιλαμβάνονται  σε υπόμνημα που κατέθεσε στον Εφέτη Ειδικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, Ευτύχη Νικόπουλο, με κοινοποίηση προς την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τον πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών και τον πρόεδρο του ΔΣΑ.

Σύμφωνα με τον Αλέξη  Κούγια,  η εμπλοκή του Γ. Αντωνόπουλου απεικονίζει  την «τραγική ιστορία ενός έντιμου δικηγόρου, που αντιστάθηκε στις πιέσεις ακόμη και πολιτικών προσώπων τις οποίες  δέχτηκε για την υπόθεση της Energa-Hellas Power». Η στάση του στην υπόθεση αυτή, όπως  υποστήριξε ο κ.  Κούγιας,  το γεγονός δηλ. ότι κατάφερε δηλαδή να δεσμεύσει για λογαριασμό του δημοσίου 100 εκατ. ευρώ από τους κατηγορούμενους, ήταν ο λόγος που κινδύνευσε  η ζωή του,  μετά την απόπειρα δολοφονίας που δέχθηκε το Νοέμβριο του 2014 αλλά και η αιτία  για την τωρινή ποινική εμπλοκή του, σε μία υπόθεση που όπως ισχυρίζεται, δεν έχει καμία σχέση.

Με το υπόμνημα του ο Γ. Αντωνόπουλος  ζητεί να κληθούν ως μάρτυρες για να καταθέσουν, μεταξύ άλλων:

– Ο αστυνομικός υποδιευθυντής Φώτης Ντουΐτσης που υπηρετεί στην Ασφάλεια Αττικής “διότι θα επιβεβαιώσει ότι οι επικοινωνίες μου με τον Κλωντιάν Λεκοτσάι τελούσαν σε γνώση του και υπό την καθοδήγησή του και απέβλεπαν στη συλλογή πληροφοριών για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου”.

-Ο  δικηγόρος Θέμης Σοφός “προκειμένου να εξηγήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες επισκέφτηκα τον Αριστείδη Φλώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού τον Ιούλιο του 2017”

– Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, “προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι ουδέποτε ζήτησε για λογαριασμό μου από το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο (δικηγόρο της οικογένειας Φλώρου) οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, προκειμένου να μην παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων κατά του Αριστείδη Φλώρου για την απόπειρα ανθρωποκτονία σε βάρος μου».

– Ο  δικηγόρος Ηλίας Αναγνωστόπουλος, “προκειμένου να καταστεί σαφές ότι εγώ ουδέποτε άμεσα ή έμμεσα απαίτησα από τον Αρ.Φλώρο ή το Μ.Ζαφειρόπουλο οικονομικά ανταλλάγματα, για να μην παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων”.

-Ο  πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προκειμένου “να καταθέσει για τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε μαζί μου στο δικηγορικό μου γραφείο και στα γραφεία της ΛΑΓΗΕ Α.Ε., με σκοπό να με πείσε να αποδεχθώ τη διαιτητική επίλυση των απαιτήσεων της ΛΑΓΗΕ Α.Ε. Κατά της ΕΝΕΡΓΚΑ Α.Ε.»

-Ο δικηγόρος και πρώην γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου επί κυβερνήσεως Σαμαρά,  Τάκη Μπαλτάκος “προκειμένου να καταθέσει για τη συνάντηση  σε καφετέρια με τον Αρ.Φλώρο στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014, διευκρινίζοντας πως και γιατί έγινε αυτή η συνάντηση , τη συναισθηματική κατάσταση και τις εκφράσεις του Φλώρου κατά την αποχώρησή του, όταν του δήλωσα ότι δεν αποδέχομαι τη διαιτητική επίλυση της διαφοράς μεταξύ ΛΑΓΗΕ Α.Ε και ΕΝΕΡΓΚΑ Α.Ε.»

Ζητεί επίσης να κληθούν να καταθέσουν οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τη φύλαξή του μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, που κατά τον δικηγόρο “θα επιβεβαιώσουν ότι ήταν παρόντες κατά τις επισκέψεις μου στον Κλοντιάν Λεκοτσάι στη φυλακή”, με τον οποίο, όπως επαναλαμβάνει, είχε επαφές λόγω του ότι φοβόταν για τη ζωή του, αλλά και γιατί ήθελε να μάθει ποιος είχε δώσει την εντολή για τη δολοφονία του.

Πηγή: zougla.gr