Καμπάνα στον διοικητή του ΚΕΕΛΠΝΟ επί ΣΥΡΙΖΑ -Καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ένα χρόνο φυλάκιση

Σε ένα χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε πρωτοδίκως ο διοικητής του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ επί ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Σε ανακοίνωσή του, ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσονας Φωτήλας, τονίζουν ότι «η καταδικαστική απόφαση για τον διορισμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Θεόφιλο Ρόζεμπεργκ επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για το σύστημα παραδιοίκησης που είχε στηθεί στον οργανισμό».

Αναλυτικά η δήλωσή τους:

«Η Δικαιοσύνη μίλησε και δικαίωσε την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να καταγγείλει στη Βουλή την κακοδιοίκηση που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, με ερώτηση που καταθέσαμε στο ελληνικό κοινοβούλιο προς την ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, είχαμε φέρει το θέμα της παραδιοίκησης στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Με αφορμή συγκεκριμένες καταγγελίες που είχαμε στη διάθεσή μας, ζητούσαμε τότε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τη δράση προσώπου στο περιβάλλον του κ. Ρόζενμπεργκ. Δράση η οποία κινείτο πέρα και πάνω από κάθε όριο νομιμότητας. 

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η Δικαιοσύνη με πρωτόδικη απόφαση της καταδίκασε σε έναν χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Ρόζενμπεργκ και τον εν λόγω άτυπο συνεργάτη του, που παρ’ ότι δεν είχε εργασιακή σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ασκούσε  ουσιαστικά διοίκηση.

Η καταδικαστική απόφαση αποτελεί δικαίωση για το σωματείο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την παραδιοίκηση που εγκαθίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη απάντηση στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που θεωρεί το  ΚΕΕΛΠΝΟ τσιφλίκι της».

ΚΙΝΑΛ: Οταν δήλωνε πως το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν διεφθαρμένο, αναφερόταν στη θητεία του

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας Κώστας Μπαργιώτας, σχολίασε την πρωτόδικη καταδίκη του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΠ: «Φαίνεται πως όταν δήλωνε ο κ. Ρόζενμπεργκ πως το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι διεφθαρμένος Οργανισμός αναφερόταν στην περίοδο της θητείας του».

Ο κ. Μπαργιώτας πρόσθεσε: «Αρχίζοντας από τις πρωτοφανείς ενέργειες του κ. Πολάκη να διαλύσει το διοικητικό συμβούλιο και να επιβάλει με το έτσι θέλω διοικητικές λύσεις στον Οργανισμό και τελειώνοντας με τη σημερινή καταδίκη φαίνεται ότι τα προβλήματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπάρχουν και γιγαντώνονται».

Για να καταλήξει: «Τίποτε δεν αλλάζει από αυτή την κυβέρνηση. Η πρόσφατη μεταμφίεση σε ΕΟΔΥ προφανώς δεν αρκεί».Πηγή: iEfimerida.gr