ΕΚΤΑΚΤΟ! ΕΠΤΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ για τον ΣΑΙΤΟΠΟΛΕΜΟ – ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ του ΚΩΣΤΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ ΛΙΓΟ πρίν ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σε επτά συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι αστυνομικοί στην Καλαμάτα μετά τον θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα, ο οποίος μαγνητοσκοπούσε το έθιμο του σαϊτοπολέμου και βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν σαΐτα τον χτύπησε θανάσιμα.

 Δείτε επίσης: Νέο βίντεο ντοκουμέντο! Αυτή είναι η σαϊτα που φεύγει σαν ρουκέτα και σκοτώνει τον Κώστα Θεοδωρακάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και αντιδήμαρχος της πόλης. Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί ερευνούν το οπτικοακουστικό υλικό τόσο από τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί και δείχνουν το θάνατο του εικονολήπτη αλλά και αυτά από κινητά, προκειμένου να εντοπίσουν το μπουλούκι από το οποίο έφυγε η σαΐτα και προκάλεσε τον θάνατο του εικονολήπτη.

Διαβάστε και: Δήμαρχος Καλαμάτας: Δεν θα απαγορευθεί ο σαϊτοπόλεμος

Μετά την τραγωδία η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει ήδη 7. Πρόκειται για 6 άτομα που έπαιρναν μέρος στο επικίνδυνο έθιμο και έριχναν σαϊτες, ηλικίας από 22 έως 62 χρονών, καθώς και για τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Όλοι τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ενώ η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, μέχρι να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες του δυστυχήματος. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες από κόσμο που βρέθηκε στο χώρο του πάρκινγκ Νέδοντα όπου και διεξαγόταν ο σαϊτοπόλεμος. Καταγγέλλουν ελλιπή μέτρα ασφαλείας και υπερβολική επίδειξη ακόμα και από μικρά παιδιά.

Τα πράγματα ξέφυγαν από κάθε έλεγχο και κάποια στιγμή οι σαϊτες άρχισαν να φεύγουν ανεξέλεγκτες προς τον κόσμο. Στις παρακάτω φωτογραφίες που δημοσιεύει το messinialive, βλέπουμε έναν από τους σαϊτομάχους.

Κάποια στιγμή ο σάκος του που περιείχε σαϊτες βγάζει σπινθήρες, σκάει από κάτω, και μια σαϊτα “εκτοξεύεται” ανεξέλεγκτη προς άγνωστη κατεύθυνση. Αυτό συνέβη όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, στους περισσότερους σάκους που κρατούσαν εκείνοι που έπαιρναν μέρος στον σαϊτοπόλεμο.

Ματωμένος σαϊτοπόλεμος: Έτσι χάθηκε ο έλεγχος

Σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα: Εικόνες που σοκάρουν

Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια του σαΐτοπόλεμου στο πάρκινγκ του Νέδοντα στην Καλαμάτα. Ο 53χρονος εικονολήπτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, ο 53χρονος διακομίστηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση, φέροντας τραύμα στο κεφάλι, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στην ζωή, εξέπνευσε.

Στις φωτογραφίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, βλέπουμε τις στιγμές που ο Κώστας Θεοδωρακάκης δέχεται τις πρώτες βοήθειες αμέσως μετά το χτύπημα. Παρά τις προσπάθειες ο 53χρονος δεν θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή…

Οι τελευταίες στιγμές του Κώστα Θεοδωρακάκη

  

Πηγή: messinialive.gr, tharrosnews.gr