Αύξηση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίουΗ τιμή του πετρελαίου μπρεντ ξεπέρασε τα 73 δολάρια σήμερα καθώς ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα κάλεσε τον στρατό να τον στηρίξει προκειμένου να τερματίσει την εξουσία του Νικολάς Μαδούρο καθώς και ύστερα από τις δηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι η διεθνής συμφωνία για μείωση της παραγωγής μπορεί να παραταθεί πέραν του Ιουνίου έως τα τέλη του 2019.

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα, που είναι μέλος του ΟΠΕΚ και της οποίας οι εξαγωγές πετρελαίου έχουν πληγεί από τις αμερικανικές κυρώσεις και την οικονομική κρίση, ήταν σήμερα ρευστή. Η κυβέρνηση απέρριψε αμέσως κάθε υπόνοια για στρατιωτική εξέγερση.

Τα σχόλια του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ αλ-Φαλίχ διατυπώθηκαν παρά τις πιέσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αυξηθεί η παραγωγή προκειμένου να αντισταθμιστεί η έλλειψη που αναμένεται να προκύψει από τις αυστηρότερες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν.

«Υπήρξε μια αύξηση, ακόμα και χωρίς τη Βενεζουέλα, εξαιτίας των δηλώσεων του Φαλίχ», δήλωσε αναλυτής της Petromatrix.

Στις 14:43 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν αύξηση 1,44% στα 73,08 δολάρια το βαρέλι.

Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν αύξηση 1,45% στα 64,42 δολάρια.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2019, 16:06

Πηγή: zougla.gr