ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ στα ΔΙΑΒΑΤΑ: ΠΕΤΑΝΕ τα ΜΩΡΑ στα ΜΑΤ για να τους ΑΦΗΣΟΥΝ να ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα ΣΥΝΟΡΑ [ΒΙΝΤΕΟ]

 

Εικόνες Ειδομένης, με ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε μετανάστες και αστυνομικούς, καταγράφονται αυτή την ώρα στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το τοπικό Gr-Times, αυτή την ώρα οι μετανάστες έχουν αποκλείσει τις σιδηροδρομικές γραμμές και δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο.

Μόλις λίγες ώρες μετά τις χθεσινές συγκρούσεις, η ένταση επανήλθε στην περιοχή, καθώς οι 500 μετανάστες που βρίσκονται στον άτυπο καταυλισμό δείχνουν αποφασισμένοι να κινηθούν προς τα σύνορα και να τα διασχίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη ομάδα των μεταναστών διανυκτέρευσε σε εξωτερικό χώρο, με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να αιφνιδιάσουν τις Αρχές και να περάσουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Το πρωί της Παρασκευής, μια ομάδα γυναικών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι στα επεισόδια της Πέμπτης συνελήφθη ένας 37χρονος Ιρακινός -με τις κατηγορίες της αντίστασης και της απόπειρας σωματικής βλάβης- ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Είχε προηγηθεί ένα ψευδές διαδικτυακό μήνυμα που καλούσε τους μετανάστες να κινηθούν, οργανωμένα, καθώς, δήθεν, τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία θα άνοιγαν.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας διεμήνυσε ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν.

Πηγή: iEfimerida.gr