ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ: Δεν υπάρχει ΑΜΙΑΝΤΟΣ στο ΚΤΙΡΙΟ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

 

Καμία αναφορά-παρατήρηση που να παραπέμπει σε χρήση αμιάντου για την κατασκευή του κτιρίου του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) δεν προκύπτει, έπειτα από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών.

Αυτό αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας, απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά και Νήσων περί ύπαρξη επιβλαβών υλικών στις εγκαταστάσεις του κεντρικού κτιρίου.

Το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρει επίσης ότι στο «μέλλον, η διατύπωση – δημοσίευση, ανακοινώσεων – σχολίων – παρατηρήσεων – καταγγελιών που άπτονται ευαίσθητων θεμάτων δημόσιας υγείας, να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων».

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά και Νήσων σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει ότι «έγινε αποδέκτης καταγγελιών για την ύπαρξη αμιάντου (υλικό επικίνδυνο και καρκινογόνο) εντός του κτιρίου ΥΝΑΝΠ όπου υπηρετούν άνω των 1000 ατόμων Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού».

Το θέμα είχε τεθεί από την ένωση προσωπικού σε συνάντηση που είχε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 με τον υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη και το γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Διονύση Τεμπονέρα, ζητώντας τη διερεύνηση του θέματος από αρμόδιους φορείς και Υπηρεσίες (Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας «ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.»)

Πηγή: iEfimerida.gr