Συνάντηση Αποστολάκη – Κικίλια: Η ΝΔ στηρίζει τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων

Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, η πορεία της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας και το θέμα των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην συνάντηση που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης με τον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια.

«Η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται και στηρίζει τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων στο δύσκολο έργο τους. Βασική μας επιδίωξη είναι να δημιουργηθούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι προϋποθέσεις εκείνες, ώστε να μπορεί η Ελλάδα να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε μελλοντική πρόκληση», δήλωσε μετά την συνάντηση ο κ. Κικίλιας επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία «με πατριωτισμό και αίσθηση εθνικής ευθύνης επιδιώκει μόνιμα να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας, αλλά και ένα minimum συνεννόησης στα θέματα Άμυνας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, ρώτησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας «τι προτίθεται να κάνει η ελληνική πλευρά εάν η Τουρκία επιχειρήσει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ το προσεχές χρονικό διάστημα και ποιες είναι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με τις αμυντικές βιομηχανίες της χώρας, που σήμερα βρίσκονται σε δεινή θέση εξαιτίας της εγκατάλειψης τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια».Πηγή: iEfimerida.gr