Σκάνδαλο ΔΕΠΑ: Ερευνα για λογαριασμούς Λαυρεντιάδη και Πετσίτη

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με επικεφαλής την αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αννα Ζαΐρη, διέταξε έρευνα για την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών στο εξωτερικό, για τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο ΔΕΠΑ και τις οφειλές της ELFE, εταιρεία συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η έρευνα αφορά τόσο τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, όσο και τον Μανώλη Πετσίτη, για πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμούς τους στο εξωτερικό. Για τον κ. Πετσίτη, ο οποίος στο παρελθόν φέρεται να διατηρούσε στενές σχέσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, διενεργείται ήδη ποινική προκαταρκτική εξέταση, για τον ρόλο του στην υπόθεση.

Η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει ζητήσει αντίστοιχα στοιχεία- για περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμούς- και για άλλα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις μεγάλες οφειλές της ELFE στη ΔΕΠΑ.

Πέρα από τον Μανώλη Πετσίτη, για τον οποίο γίνεται ξεχωριστή έρευνα, για την υπόθεση αυτή εκκρεμούν πολλές δικογραφίες. Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος είχε κινητοποιηθεί από το 2017, προκειμένου να στέλνει η ΔΕΠΑ καταστάσεις για τις οφειλές της ELFE και τις αναλυτικές κινήσεις λογαριασμών, ώστε να διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τα οικονομικά δεδομένα.  

Ανοιγμα λογαριασμών έχει ζητηθεί όχι μόνο στο εξωτερικό- όπου υπάρχουν πληροφορίες για ύπαρξη λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων- αλλά και για εγχώριες τράπεζες, πέρα από τους Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και Μανώλη Πετσίτη και για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θεόδωρο Κιτσάκο.Πηγή: iEfimerida.gr