Ο ΦΙΛΗΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΚΥΡΙΤΣΗ: Εγώ θυμάμαι ΝΕΚΡΟΥΣ από ΜΟΛΟΤΟΦ, της Marfin [βίντεο]

 

Με ευθύ τρόπο ο Νίκος Φίλης άδειασε μεγαλοπρεπώς τον συνάδελφό του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κυρίτση, ο οποίος είχε δηλώσει προκλητικά πως δεν θυμάται να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ, θυμίζοντάς του την Marfin.

«Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ. Είναι η Marfin» είπε ο Νίκος Φίλης για να προσθέσει: «Μόνο που ξέρω ότι δεν πιάστηκαν ακόμα οι εγκληματίες αυτοί και γνωρίζω ότι οι μόνες καταδίκες που υπήρξαν για τον άδικο χαμό των τριών αν θυμάμαι καλά εργαζομένων, ήταν οι καταδίκες εις βάρος των υπευθύνων της τράπεζας. Που είχαν φτιάξει μια παγίδα, ένα κτίριο – παγίδα για τους εργαζόμενους».

Δείτε το βίντεο των δηλώσεων του Νίκου Φίλη στο Open:

Αφορμή της «κόντρας» είναι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα όπου προτείνεται να μετατραπεί από κακούργημα σε πλημμέλημα η κατασκευή και κατοχή βομβών μολότοφ. Ενα θέμα που προκάλεσε – μεταξύ άλλων – και κόντρες στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης, ο βουλευτής Γ. Κυρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στην ΕΡΤ για τον μετριασμό της ποινής στην κατοχή και ρίψη μολότοφ : «Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο».

Δείτε το βίντεο με την επίμαχη δήλωση Γ. Κυρίτση στην ΕΡΤ:

ΝΔ για Κυρίτση: Ντροπή, τι έχει να πει στις οικογένειες θυμάτων της Marfin;

Την σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, στην ΕΡΤ, πως δεν γνωρίζει κάποιον που πέθανε από μολότοφ.

Σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρεται: «Υπάρχει, άραγε, όριο στο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς όχι. Το μόνο που απομένει στον κ. Κυρίτση είναι να πει στις οικογένειες των θυμάτων της Marfin ότι οι άνθρωποί τους πέθαναν από βραχυκύκλωμα. Μόνο ντροπή».

Πηγή: iEfimerida.gr